DESTINELE ACORDULUI
. EURO PENTRU A CREA O BIOBANCĂ PE ACESTĂ BOLĂ
Pentru a realiza acest lucru, și datorită Cu ajutorul Fundația FERO, specialiștii urmează să dezvolte o biobancă cuprinzătoare pentru cancerul de prostată, cu o colectare sistematică și prospectivă de țesuturi și probe tumorale, atât componente de sânge, cât și urină, de la pacienții diagnosticați și tratați la
. Octombrie.
Odată cu recoltarea sistematică a probelor din instituție, vor exista colecții existente de proiecte clinice multicentre finalizate sau pe mergând. Inițial, probele din aceste colecții vor fi studiate amănunțit folosind noile tehnologii pentru a analiza eterogenitatea modificărilor moleculare care apar în această boală și modul în care acestea evoluează în fiecare caz. Într-o a doua fază, aceste constatări vor fi confirmate cu tehnici de studiu mai rafinate, profitând de probele prospective de biobancă.
Identificarea de noi opțiuni de tratament
Unitatea își propune, de asemenea, să identifice noi ținte terapeutice prin screening-ul genetic și genomic al fiecărui individ și al tumorii acestuia, cu ajutorul tehnologiei de nouă generație care să facă posibilă studiul genomului foarte rapid. Datorită acestor tehnici, este posibil să se detecteze modificări ale codului genetic al celulelor care au ca rezultat pierderea sau câștigul anormal al funcției și, prin urmare, pot fi implicate în boală și mecanismele de progresie ale acesteia. De exemplu, este posibil să se evalueze ce gene pot fi implicate în metastaze, dezvoltarea rezistenței la tratamente și alte procese cheie în transformarea celulelor normale în celule tumorale sau în supraviețuirea celulelor canceroase.
Toate aceste cercetări preclinice vor fi completate de o platformă pentru studii coclinice, unde cercetarea clinică și translațională a cancerului va fi coordonată cu replicări in vivo ale testelor în modele animale sau alternative. Această abordare poate ajuta la identificarea de noi ținte pentru a depăși rezistența la medicamente.