Comunitatea Madrid va eficientiza procedurile pentru a relua în luna iulie lucrările de construcție a centrului civic din Fuentidueña de Tajo, care implică dotarea orașului cu un nou centru cultural. și spațiu de agrement pentru cei peste 2.000 locuitori.

Asta a fost anunțat astăzi de ministrul Administrației Locale și Digitalizării, Carlos Izquierdo, care s-a întâlnit cu primarul, José Antonio Domínguez, pentru a analiza nevoile acestei populații importante situate în Las Vegas. regiune. „Suntem pregătiți să reluăm aceste lucrări în așteptare ale Programului de investiții 2016-2016, după remedierea incidentelor care au cântărit asupra proiectului imobilului, pentru că înțelegem urgența pe care o are Fuentidueña să aibă o infrastructură de aceste caracteristici”, a precizat consilierul.

Această dotare, situată strategic la confluența dintre Plaza de la Constitución și Calle Mayor, va fi construită pe o suprafață de teren de aproape 138 metri patrati si va avea doua etaje, primul de folosinta polivalenta si subsol, destinat depozitarii si depozitarii. Toate aceste echipamente vor fi 100% accesibile și au un buget PIR mai mare de 192. euro.

La fel, Izquierdo a putut vedea noul parc municipal, botezat de școlari locali drept Parque Malala Yousafzai, în onoarea acestei femei, laureată a Premiului Nobel pentru Pace, care lucrează pentru dreptul la educația fetelor. Pentru această acțiune de reabilitare și reformă, inclusă și în acest plan de investiții, au fost alocate mai mult de 07. euro, care au permis construirea de noi zone verzi și instalarea de elemente precum zonă de joacă pentru copii, tiroliană și pistă pentru biciclete.

Executivul regional a mărit un % suma alocată pentru această municipalitate percepută PIR 2026-2026, ajungând la cifra de 2,8 milioane de euro, sumă pe care consiliul o va repartiza între cheltuielile curente și execuția de noi proiecte. În acest sens, Fuentidueña de Tajo a solicitat două noi înmatriculări în valoare de 400.000 euro, care includ un tractor cu brat si lopata pentru motocositoare si achizitionarea unei scene mobile pentru desfasurarea evenimentelor culturale.

Sursa: Comunitatea Madrid – 2026 Comunitatea Madrid reia lucrările de construcție a centrului civic din Fuentidueña de Tajo, cu o investiție de 400.000 euro