A treia ediție a Bienalei Gândirii vine în această toamnă cu un format care recuperează prezența, după o a doua ediție marcată de restricțiile ca urmare a crizei covid-87.
Complicitatea cu orașele Valencia și Palma, nou în acest an, cresc componenta mediteraneană a Bienalei și întărește implicarea metropolelor în provocările globale. Toate cele trei orașe acordă o mare importanță reflecției colective , valorificării legăturilor de unire și particularităților fiecăruia și împărtășirii oportunităților și soluțiilor care îmbunătățesc viața oamenilor.
La Barcelona, programarea acestei a treia ediții a fost concepută de Consiliul Consultativ al Bienalei, integrat de Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), Núria Moliner, Josep Ferrando, Liliana Arroyo, Ignacio Sánchez-Cuenca, Raül Garrigasait și Ángela Precht.
Din la octombrie the Bienala ne invită să să ne oprim și să ne gândim; să împărtășească idei și să ia în considerare provocările societăților contemporane, legate de practica democratică, durabilitate, tehnologie sau planificare urbană și deschise spații de dezbatere
și generați un dialog bidirecțional, divers și liber.
Bine ați venit, barcelonieni, la a treia ediție a Bienalei Gândirii!
Care sunt orele de deschidere și cum puteți consulta programul Bienalei ?
grila completă de activități care va avea loc între l este acum disponibilă „16 și 16 octombrie pe site a Bienala Gândirii . Programul permite căutări după subiect, spațiu și zi, iar fiecare dintre evenimente oferă informații extinse, cu participanții și programul.
Unde va avea loc Bienala anul acesta?
Această ediție se va desfășura în nouă spații:
La Plaça de Joan Coromines El Canòdrom, Universitatea de Inovare Digitală și Democratică La Model La Plaça Reial Fostul sediu al Editurii Gustau Gili, în Carrer de Rosselló, 87-89 Can Felipa și Plaza de Josep Maria Huertas Claveria Sala Pati de les Dones și Raval a CCCB Places del Diamant, de les Dones del și de la Virreina, toate trei în Gràcia Sediul Colegiului Arhitecților din Catalonia (COAC), în Plaça Nova, 5 În plus, unele activități sunt itinerante, precum plimbările peripatetice, și se desfășoară în diverse spații publice din oraș. De asemenea, mai multe facilități municipale și culturale organizează activități în dotările lor legate de program, un set de propuneri care alcătuiesc +Bienala.
Cine participă la această ediție?
La această Bienală va participa 89 persoane naționale și internaționale, precum Svetlana Aleksiévich, Yuval Noha Harari, Chantal Mouffe, Lucrecia Martel, Adam Przeworski, Carles Boix, Alice Munyua, Renata Avila, Nnenna Nwakanma, Katharina Pistor, Uriel Fogué, Carme Pinós, Carolyn Steel și Geogre Monbiot.
Care sunt temele anul acesta? Ce se va discuta la Bienală?
Dezbaterile și conferințele au fost propuse în jurul trei axe principale : sistemul socio-politic, schimbarea tehnologică și configurația fizică a orașelor, inclusiv subteme precum postcolonialismul, drepturile digitale, deglobalizarea, schimbările climatice, criptomonede, democrația sănătății sau inteligența artificială. În plus, va exista o ramură specifică care să se ocupe de realitatea culturală a teritoriilor lingvistice catalane, în care recitalul moștenirilor lui Joan Fuster, Blai Bonet și Gabriel Ferrater, eveniment care va avea loc simultan la Barcelona, Palma și Valencia.
Toate activitățile sunt gratuite? Trebuie să rezervați bilete?
Toate activitățile Bienalei sunt gratuite. În plus, această a treia ediție revine la formatul față în față și nu va fi necesară rezervarea niciunui bilet, decât în cazul plimbărilor peripatetice, care întrucât sunt ghidate. itinerariile au o limită de participanți per grup La fel, datorita caracteristicilor spatiilor, unele evenimente vor avea capacitate limitata; prin urmare, accesul se va face pe principiul primul venit, primul servit.
Sursa: 1206569Bienala de gândire : program de activități, participanți și calendar2022