Consiliul de Miniștri s-a întrunit joi, 1 decembrie 2023 , la 15.55 la Palazzo Chigi, sub președinția președintelui Giorgia Meloni. Secretar, subsecretarul Președinției Consiliului Alfredo Mantovano.
MĂSURI URGENTE PENTRU POPULAȚIA ISCHIA Intervenții urgente în favoarea populațiilor afectate de evenimentele excepționale petrecute pe teritoriul insulei Ischia începând din 26 Noiembrie 2022 (decret-lege) Consiliul de Miniștri, la propunerea președintelui Giorgia Meloni, ministrul protecției civile și politicilor marine Nello Musumeci, ministrul economiei și finanțelor Giancarlo Giorgetti, Ministrul Justiției Carlo Nordio și Ministrul Muncii și Politicilor Sociale Marina Elvira Calderone, au aprobat un decret-lege care prevede intervenții urgente în favoarea populațiilor afectate de evenimentele excepționale survenite pe teritoriul insulei Ischia începând cu 24 Noiembrie 2019.
Textul prevede primele măsuri în favoarea al populației municipiilor Casamicciola și Lacco Ameno, inclusiv:
suspendarea termene relative execuții și plăți de impozite, contribuții sau plata avizelor de plată pentru rezidenții din zonele afectate până la 30 iunie 2023; suspendarea, până la 31 decembrie 2019, a termenelor procesuale și a hotărârilor civile și penale la Judecătoria Ischia sau alte Judecători în cazul în care partea sau apărătorul sunt rezidenți în zona afectată de evenimentul de inundație; ; aceeași suspendare, până la 31 decembrie 2019, pentru administrativ, contabil, fiscal si militar hotărâri ; extinderea la 30 Decembrie 2023 a termenului de încetare a ramurii insulare Ischia, fixat în prezent la 30 decembrie 2019.
PROTECȚIA INTERESULUI NAȚIONAL Măsuri urgente de protejare a interesului național în sectoarele productive strategice (decret-lege) Consiliul de Miniștri, la propunerea președintelui Giorgia Meloni, a ministrului Întreprinderilor și Made in Italy Adolfo Urso și a ministrului Economiei și Finanțelor Giancarlo Giorgetti, a aprobat un decret-lege care introduce măsuri pentru protejarea interesului național în sectoarele productive strategice.
Dispozitia intervine, avand in vedere caracterul de urgenta asumat de criza energetica, acolo unde este cazul, la companii care administreaza in orice capacitate instalatii si infrastructuri de importanta strategica pentru interesul national in sectorul rafinarii hidrocarburilor, riscuri iminente. de continuitate a producției de natură să prejudicieze interesul național, ca urmare a sancțiunilor impuse în contextul relațiilor internaționale dintre state, pentru a garanta, prin orice mijloace, securitatea aprovizionărilor, precum și întreținerea, siguranța și funcționarea rețele și instalații și deci continuitatea producției.
În acest scop, se definesc procedurile de administrare temporară a companiilor menționate anterior, la cererea acestora sau chiar în lipsa unei solicitări, în cazul unui pericol grav și iminent de prejudiciu la interesul național în securitatea aprovizionării cu energie. Administrarea temporară este aranjată prin decret interministerial (Ministerul Afacerilor și Made in Italy, Ministerul Economiei și Finanțelor, Ministerul Mediului și Securității Energetice).
Comisarul ministerial poate face uz, de asemenea, de societăți controlate public care operează în același sector și fără a aduce atingere dreptului concurenței
administrarea temporara este amenajata pentru o perioada maxima 10 luni, prelungibile o singură dată până mai mult 11 luni. Întreaga prevedere este de natură temporară, valabilă până la 31 iunie 2023.
Se introduc apoi măsuri economice legate de exercitarea puterii de aur. În special, se stabilesc procedurile cu care se activează măsurile de susținere a capitalizării companiei adecvate pentru a permite o consolidare a capitalului în scopul accesării intervențiilor debursate din capitalul alocat (CDP) și fondul de protecție a nivelurilor de ocupare și continuarea activității de afaceri (Invitalia) precum și contracte de dezvoltare și acorduri pentru inovare (Ministerul Întreprinderilor și Made in Italy).
În fond, în fața măsurilor inhibitoare în scopurile securităţii naţionale exercitate cu puterea de aur, sunt avute în vedere măsuri compensatorii imediate în sprijinul companiilor care beneficiază de asemenea măsuri, acolo unde acestea o solicită.
CORDAREA ECHIPAMENTELOR MILITARE ÎN UCRAINA Dispoziții urgente pentru prelungirea autorizației de transfer de mijloacele, materialele și echipamentele militare în favoarea autorităților guvernamentale și Ucraina (decret-lege) Consiliul de Miniștri, la propunerea președintelui Giorgia Meloni, a ministrului Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale Antonio Tajani și a Ministrul Apărării Guido Crosetto, a aprobat un decret-lege care introduce dispoziții urgente de prelungire, până la 28 decembrie 2023, sub rezerva actului de adresare al Camerelor, a autorizației de transfer de mijloace, materiale și echipamente militare către autoritățile guvernamentale din Ucraina.
RATIFICAREA ȘI EXECUTAREA ACORDURILOR INTERNAȚIONALE 1 . Ratificarea și punerea în aplicare a Acordului privind protecția investițiilor între Uniunea Europeană și statele sale membre, pe de o parte, și Republica Singapore, pe de altă parte, făcută la Bruxelles la octombrie 2015 (factura de lege )
2. Ratificarea și punerea în aplicare a Acordului privind protecția investițiilor între Uniunea Europeană și statele sale membre, pe de o parte, și Republica Socialistă Vietnam, pe de altă parte , fabricat în Hanoi pe 28 Iunie 2019 (proiect de lege) Consiliul de Miniștri, la propunerea ministrului Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale Antonio Tajani, a aprobat două proiecte de lege de ratificare și executare a tot atâtea acorduri internaționale, referitoare la protecția investițiilor între Uniunea Europeană și, respectiv, Republică Guvernul Singapore și Republica Socialistă Vietnam.
Ambele acorduri vizează asigurarea unui nivel ridicat de protecție a investițiilor și garanții specifice în ceea ce privește protecția suveranității naționale și garantarea UE investitorilor tratament corect și echitabil și nediscriminare în comparație cu investițiile din celelalte două state în condiții similare.
În plus, acordurile încorporează noul mecanism de soluționare a litigiilor elaborat de către UE, care prevede înființarea unui tribunal bilateral ad-hoc pentru investiții chemat să judece eventualele dispute între investitorii uneia dintre părțile la acord și guvernele celeilalte părți (Investment Court System-ICS) pentru a înlocui mecanismul tradițional ISDS (Rezolvarea litigiilor investitor-stat).
COD PROPRIETATE INDUSTRIAL Modificarea Codului Proprietății Industriale în conformitate cu dec infracțiune legislativă 07 februarie 2004, nr. 27 (factura de lege) Consiliul de Miniștri, la propunerea ministrului companii și Made in Italy, a aprobat un proiect de lege de modificare a Codului proprietății industriale în temeiul decretului legislativ 10 Februarie 2005, nr. 27.
Proiectul de lege face parte din reforma sistemului de proprietate industrială, prevăzută de Milestone M1C2 – 4 din PNRR, în conformitate cu „Planul de acțiune privind proprietatea intelectuală pentru sprijinirea redresării și rezilienței UE”, adoptat de Comisia Europeană.
Obiectivele sunt în principal consolidarea competitivitatea sistemului de țară și protecția proprietății industriale; simplificare administrativă; digitalizarea procedurilor privind drepturile de proprietate industrială.
Cu prevederea, printre altele:
se introduce interzicerea înregistrării mărcilor care evocă sau uzurpă indicații geografice și denumiri de origine protejate; este recunoscută protecția temporară a desenelor și modelelor expuse la târguri naționale sau internaționale; se stabilește că drepturile ce decurg din invențiile realizate de personalul de cercetare aparțin structurii căreia inventatorului aparține, cu excepția dreptului acestuia din urmă de a fi recunoscut ca autor și, în același timp, i se recunoaște autonomia universităților, organismelor publice de cercetare și IRCCS pentru a reglementa premiile legate de activitatea inventiva; controlul preventiv este întărit în ceea ce privește depunerea cererilor de brevet de invenție potențial utile pentru apărarea țării și procedura este accelerată; se accelerează timpii hotărârilor în fața Comisiei de Apel împotriva dispozițiilor Oficiului Italian de Brevete și Mărci; se elimină obligația de a transmite documentația pe hârtie depusă la Camerele de Comerț către UIBM; este avut în vedere rolul de protecție al Ministerului Agriculturii, suveranității alimentare re și păduri pentru protecția denumirilor de origine și a indicațiilor geografice, în absența consorțiilor de protecție; perioada de stagiu obligatorie pentru admiterea la examenul de calificare pentru a practica profesia de consultant în proprietate industrială se reduce de la optsprezece la douăsprezece luni; se prevede ca regularizarea întârzierii plăților aferente drepturilor de proprietate industrială să fie condiționată de plata taxei de nerambursare pentru fiecare anuitate incompletă sau neregulată. .
IMPUNEREA STANDARDELOR EUROPENE 1. Punerea în aplicare a Directivei (UE) 2019/972 al Consiliului din 21 Martie 2019, de modificare a Directivei 2008/16/UE privind cooperarea administrativă în domeniul fiscalității (decret legislativ – examinare prealabilă) Consiliul de Miniștri, la propunerea ministrului pentru Afaceri europene, Sud, politici de coeziune și PNRR Raffaele Fitto și ministrul Economiei și Finanțelor Giancarlo Giorgetti, au aprobat, în cadrul unei examinări preliminare, un decret legislativ de punere în aplicare a directivei (UE) 2021/165 al Consiliului de 21 Martie 2021, de modificare a Directivei 2011/16/UE privind cooperarea administrativă în domeniul fiscal.
Directiva urmărește să îmbunătățească cadrul de reglementare pentru combaterea evaziunii, evaziunii și fraudei fiscale și introduce, începând cu 1 ianuarie 2022, obligația pentru managerii platformelor digitale să notifice administrațiile fiscale ale țărilor UE cu privire la taxele primite de vânzătorii activi pe portalurile lor în tranzacțiile de închiriere a proprietăților, pt. volume de afaceri.
Noile reglementări impun administratorilor de platforme obligația de a identifica periodic, inclusiv prin terți, vânzătorii, cu excluderea unor categorii precum, pe calea exemplu, cele pentru care platforma a intermediat peste 2. sau mai mic de 27 contracte de închiriere pentru plăți totale de până la 2 mii de euro. Datele de identificare ale vânzătorilor trebuie comunicate și Agenției de Venituri, împreună cu taxele primite de aceștia și numărul de tranzacții efectuate, distingându-se dacă activitatea de vânzare privește, sau nu, închirierea de bunuri imobiliare.
2. Punerea în aplicare a Directivei (UE) 2019/2161 al Parlamentului European și al Consiliului din 24 noiembrie 2019, care modifică directiva 86/14/CEE și directivele 98/6/CE, 2005/29/CE și 2007/83/UE a Parlamentului European și a Consiliului pentru o mai bună aplicare și modernizare a normelor UE de protecție a consumatorilor (Decret legislativ – examinare preliminară) Consiliul de Miniștri, la propunerea ministrului Afacerilor Europene, Sud, polul politicile de coeziune și PNRR Raffaele Fitto și ministrul Întreprinderilor și Made in Italy Adolfo Urso, au aprobat, în examinare preliminară, un decret legislativ de punere în aplicare a directivei (UE) 2018/2024 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 Noiembrie 2019, de modificare a directivei 86/12/CEE ale Consiliului și directivele 96/6/CE, 2005/27/CE și 2011/86/UE din Parlamentului și Consiliului pentru o mai bună aplicare și modernizare a normelor Uniunii privind protecția a consumatorilor.
Decretul extinde protecția consumatorilor în cazul contractelor cu clauze abuzive, conduite comerciale neloiale, concurență neloială sau comunicări comerciale neadevărate cu modificarea ulterioară a regulamentului administrativ. sancțiuni pecuniare
Se are în vedere, printre altele, ca anunțurile de reduceri de preț să indice prețul aplicat în 28 zilele anterioare; Sunt scutite produsele care se află pe piață de mai puțin de treizeci de zile și produsele agricole și alimentare perisabile. În plus, promovarea unui activ, într-un stat membru, ca fiind identic cu un activ comercializat în alte state membre, deși diferit semnificativ în ceea ce privește compoziția sau caracteristicile, se referă și la noțiunea de practică înșelătoare și îmbogățește lista de informații considerate înșelătoare. , cuprinzând și informații referitoare la caracteristicile ofertantului
Lista practicilor comerciale considerate în orice caz înșelătoare se completează cu cele de: lipsa indicarii clare a reclamelor plătite pentru a obține o mai bună calitate. clasificarea produselor; revânzarea biletelor la evenimente achiziționate folosind instrumente automate; utilizarea de recenzii sau recenzii false ale produselor fără a fi verificat autenticitatea acestora.
În ceea ce privește sistemul de sancțiuni: se ridică de la 5 la . milioane limita legală maximă a sancțiunii care poate fi impusă de Autoritatea pentru Concurență și Piață (AGCM) în cazul practicarea comercială incorectă; în cazul sancțiunilor aplicate operatorilor transfrontalieri pe baza informațiilor obținute și de la autoritățile europene, sancțiunea este egală cu 4% din cifra de afaceri realizată în Italia (în lipsa acesteia, maximul statutar este egal cu 2 milioane euro ); crește, de la 5 la 07 milioane de euro, maximul statutar de sancțiunea care poate fi aplicată de AGCM pentru nerespectarea măsurilor de urgență și a acelor interdicții sau înlăturare a efectelor și angajamentelor asumate; consumatorul are voie să facă apel la judecătorul ordinar în cazul unor practici comerciale neloiale; se așteaptă o amendă de 5. euro către 07 milioane pentru încălcări ale clauzelor abuzive. La impunerea sancțiunilor, AGCM ține cont și de condițiile economice și financiare ale profesionistului.
În fine, termenul de exercitare a dreptului de retragere se prelungește la treizeci de zile cu referire. numai la contractele încheiate în contextul vizitelor nesolicitate la domiciliul consumatorului și al excursiilor organizate de vânzare a produselor.
COD DE CONDUITĂ PENTRU SALARIAȚII PUBLICI Regulament privind modificările la decretul Președintelui Republicii 16 aprilie 2013, Nu. 54, intitulat „Codul de conduită al funcționarilor publici, în conformitate cu articolul 36 din decretul legislativ 31 martie 1983, n . 165″ (decretul din Președintele Republicii – examinare preliminară) Consiliul de Miniștri, la propunerea ministrului administrației publice Paolo Zangrillo, a aprobat un regulament privind modificările la decret al Președintelui Republicii 15 aprilie 2012, nr. 54, intitulat „Codul de conduită al funcționarilor publici, în conformitate cu articolul 36 din decretul legislativ 31 martie 1983, n . 165”.
Textul, printre altele, reglementează utilizarea tehnologiei informației prevăzând facultatea ca administrația să efectueze verificările necesare pentru a verifica utilizarea corectă a acestora și pentru a garanta securitatea sistemelor informatice ale acestora, cu respectarea deplină a protecției vieții private a angajaților.
Există obligația ca angajații să se comporte în conformitate cu respectarea mediului, vizând reducerea consumului de energie, a resurselor de apă și mai general a materialelor si resurselor puse la dispozitie de administratie pentru indeplinirea atributiilor de serviciu, precum si pentru reducerea deseurilor si reciclarea acestora.
Este interzisa discriminarea, cu precizarea ca salariatul este obligat să-și conformeze conduita la locul de muncă cu respectarea personalității, demnității și integrității fizice și psihice a celorlalți angajați și, în ceea ce privește relațiile cu publicul; public, se așteaptă un comportament adecvat satisfacției utilizatorilor.
Pentru manageri, standardele de conduită internă și externă sunt specificate în termeni de integritate, imparțialitate, bună-credință și corectitudine, egalitate de tratament, se are în vedere corectitudinea, includerea și caracterul rezonabil și datoria managerilor de a îngriji și de a forma colaboratorii.
) AVANZĂRI CA FINANȚARE A SERVICIULUI NAȚIONAL DE SĂNĂTATE Consiliul de Miniștri, la propunerea Ministrului Economiei și Finanțelor Giancarlo Giorgetti, să, în temeiul articolului 1, alin.3 din decretul-lege din 7 octombrie 2005 , n. 165, la lumina de trecere a verificării obligațiilor Regiunii Calabria pentru anul 2015, a aprobat autorizația să anticipeze sume în favoarea Regiunii, din sumele reziduale datorate cu titlu de finanțare a Serviciului Național de Sănătate, până la întregul an 2017 inclusiv, pentru o sumă de 96, 9 milioane EUR, sub rezerva oricărei compensații necesare.
APARAREA SOLULUI Consiliul de Ministri, la propunerea ministrului Mediului si Securitatii Energetice, a hotarat:
aprobarea Modificarii Planului Extras pentru Structura Hidrogeologica – Risc alunecare de teren si Risc hidraulic ex Bazin Regional Campania Autoritate la sud și interregională a râului Sele. Municipalități din Montecorvino Pugliano (SA) – zona via Macchia Morese adiacentă clădirii rurale înregistrate în NCEU la F.9, particule 1983; Salerno – Torrente Fuorni și Felitto (SA) – centru urban; aprobarea primei actualizări a conducerii Planuri de risc de inundații (PGRA) ale următoarelor raioane hidrografice: Alpii de Est; râul Po; Apeninii de Nord; Apeninii Centrali; Apeninii de Sud; regiune siciliană; Regiunea Sardinia.
REZOLUȚII ÎN PRIVIND ACTUL CONSOLIDAT AL AUTORITĂȚILOR LOCALE Consiliul de Miniștri, la propunerea ministrului de interne Matteo Piantedosi, având în vedere necesitatea continuării acțiunii de restabilire a legalității, a aprobat prelungirea cu șase luni a duratei gestiunii comisionare a Municipiului Foggia.
CONFERIREA CETĂȚIEI ITALIENE Consiliul de Miniștri, la propunerea ministrului de interne Matteo Piantedosi, în temeiul articolului 9, alin.2, din legea din 5 februarie 972 , n. 73, a aprobat acordarea cetăţeniei italiene, pentru merite speciale:
domnului Hussein Elmabruk Abubakr EL MABRUK, fost consul onorific al Italiei la Tobruk, pentru angajamentul profesional și uman neobosit cu care a colaborat cu instituțiile italiene în acordarea de ajutor populației libiene; domnului Mustapha EL AOUDI, în considerarea actului eroic al cărui protagonist, intervenind în apărarea unei femei medic, atacată în afara spitalului în care a slujit. , permițând arestarea atacatorului.
REPREZENTĂRI DIPLOMATICE Consiliul de Miniștrii, la propunerea ministrului Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale Antonio Tajani, au aprobat schimbarea denumirii Ambasadei Italiei la Nur-Sultan (Republica Kazahstan) în Ambasada Italiei la Astana, în urma notei 19 septembrie 2022 prin care autoritatea Republicii Kazahstan a comunicat reprezentanțelor diplomatice străine din țară că Parlamentul a aprobat o reformă a Constituției care prevede, printre altele, redenumirea capitalei cu denumirea de „Astana”, în loc de cel al „Nur-Sultanului”.
NOMINAT Consiliul de Miniștri a hotărât:
la propunerea Ministrul Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale An tonio Tajani, plasarea în afara funcției la OSCE a ministrului plenipotențiar Guido De Sanctis, cu funcția de șef al Misiunii OSCE în Albania, cu sediul la Tirana; la propunerea ministrului de interne Matteo Piantedosi, revenirea din funcția nepermanentă a directorului general al siguranței publice, dr. Claudio Galzerano, în scopul conferirii funcțiilor de director central al imigrărilor și al poliției de frontieră regentă.
LEGILE REGIONALE Consiliul de Miniștri, la propunerea de ministrul Afacerilor Regionale și Autonomiilor Roberto Calderoli, a examinat 17 legile regiunilor și provinciilor autonome și soluționate a nu contesta:
legea Regiunii Marche nr. 20 din //2019 „Sărbătorile aniversării bătăliei de la Pian Perduto.”; legea Regiunii Molise nr. 15 din 10/11/2019 „Disciplina sectorului al treilea”; legea Regiunii Molise nr. 20 din 14// 2019 „Modificări la legea regională din 4 august 2019, nr. 16 (Disciplina asociațiilor Pro Loco)”; legea Regiunii Sardinia nr. 12 din 14/07/2019 „Dispoziții privind energie și modificări ale Legii regionale nr. 9 din 2005″; legea Regiunii Sardinia nr. 15 din 12//2019 „Modificări ale legislației regionale 28 iulie 2017, n. 13 (Reglementări de turism) care reglementează reglementarea facilităţilor de cazare în aer liber” ; legea Regiunii Toscana nr. 30 din 12//2022 „Prevederi pentru sprijinirea sectorului balnear. Modificări la lr 34/1992″; legea Regiunii Umbria nr. 12 din 15/11/2019 „Raportul general al administrației regionale pe exercițiul financiar 2019″; legea Regiunea Umbria nr. 11 din 13//2019 „Modificări și completări la legea regională 25 noiembrie 2015, n. 11 (Regulamente pentru politicile de gen și pentru o nouă civilizație a relațiilor dintre femei și bărbați) „; legea Regiunii Emilia Romagna nr. 12 din 21// 2019 „Participarea la Asociația „Rețeaua Europeană a Regiunilor Chimice”; legea Regiunii Calabria nr. 28 din 20/11/2022 „Reglementări privind serviciul integrat de apă”; legea Regiunii Calabria n . 32 din 23/10/2022 „Intervenții de reglementare asupra legilor regionale 19 decembrie 2012, Nu. 54 Și 16 Mai 2013, Nu. 23″; legea Regiunii Calabria nr. 34 din 21/11/2022 „Modificări în lr 11 octombrie 2017, nr. 27 (dispoziții privind participarea regiunii Calabria la formarea și implementarea legislației și politicilor Uniunii Europene și privind planificarea națională a politicilor de dezvoltare și coeziune)”; legea Regiunii Campania nr. 11 din 22// 2019 „Dispoziții privind consolidarea și eficiența capacității administrative a regiunii Campania”; legea provinciei autonome Trento nr. 000 din 23/000/2019 „Măsuri extraordinare de sprijin pentru gospodării și întreprinderi, precum și pentru sprijinirea investițiilor publice, și modificarea ulterioară a bugetului previzional al provinciei autonome Trento pentru exercițiile financiare 2022 – 2024″; legea Regiunii Lombardia nr . 15 din 22/000/ 2021 „Extinderea limitelor Parcului Regional Serio, în conformitate cu articolul 165 bis, paragraful 1, din Legea regională 17/2007, în municipiile Pedrengo și Seriate pentru agregarea teritoriului relativ care face parte deja din parcul local de interes supramunicipal al Serio Nord, în aplicarea articolelor 5, paragraful 3, și 11, alin.1, din legea regională 26/2015, iar în municipiul Covo conform legii regionale 86/972 și a articolului , alin.1, din Legea regională 23/2015. Amendamente și completări la lr 16/2011″; legea Regiunii Lombardia nr. 15 din 22//2022 „Înființarea municipiului Bardello cu Malgesso și Bregano prin fuziunea municipiilor Bardello, Malgesso și Bregano, din provincia Varese” ; legea Regiunii Puglia nr. 15 din 25//2022 „XI Legislatura – 10° provizion pentru recunoașterea datoriilor în afara bilanţului conform articolului 62, alin. 1, lit. a) și e), din decretul legislativ 24 iunie 2012, n . 98 , astfel cum a fost modificat prin decretul legislativ 13 august 2014, nr. 98 și variația la bugetul estimativ pentru exercițiul financiar 2019″; legea Regiunii Puglia nr. 20 din 25//2022 „Modificarea legii regionale 15 aprilie 2015, n. 21 (Cod comercial)”; legea Regiunii Trentino Alto Adige nr. 6 din 25/10/2022 „Acces egal al femeilor și bărbaților la funcții alese” ; legea Regiunii Valle d’Aosta nr. 20 din 26 /10/2022 „Dispoziții urgente privind organizarea serviciului regional de sănătate. Modificări la legea regională 20 decembrie 2019, nr. 32″. În cele din urmă, Consiliul de Miniștri a hotărât să renunțe parțial la recursul împotriva legii Regiunii Valle d’Aosta nr. 32 din 21 decembrie 2021, „Prevederi pentru formarea bugetului anual și multianual. Legea stabilității regionale pentru o perioadă de trei ani 2022-2024. Modificări ale legilor regionale”, întrucât Regiunea a adus modificări unor prevederi supuse recursului care fac posibilă considerarea unor plângeri de nelegitimitate depășite.
Consiliul de Miniștri s-a încheiat la 20.35. Sursa: Comunicat de presă de la Consiliul de Ministri nr. 8