Comunitatea Madrid a colaborat cu Universitatea Autonomă din Madrid și Universitatea Nord-Americană din Harvard în studiul ENRICA – privind nutriția și riscul cardiovascular – ale cărui rezultate evidențiază calitatea alimentelor pe bază de plante ca o caracteristică crucială în reducerea riscului de deces. până la 10 ani.

Cercetătorii de la Institutul de Studii Avansate din Madrid IMDEA Food au demonstrat, după ce au evaluat 11.000 de spanioli cu vârsta legală timp de aproximativ 10 ani, că o dietă cu o proporție ridicată din aceste produse de înaltă calitate nutrițională – cereale integrale, fructe, legume, nuci sau leguminoase – iar cu un aport mai mic de bauturi zaharoase sau produse de patiserie si alimente de origine animala se asociaza cu un risc mai mic de mortalitate cu 14% si cu pana la 37% din acesta datorita unei cauze cardiovasculare.

Această lucrare, condusă de epidemiologul Mercedes Sotos-Prieto, a fost pionier în metoda de analiză, deoarece au folosit doi indici noi care măsoară treptat utilizarea acestor comestibile și consumul de calitate pe bază de plante. În plus, favorizează durabilitatea, deoarece se adâncește în hrănirea de precizie.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid colaborează la un studiu care detectează beneficii în alimentația cu alimente de origine vegetală