DOUA CT SPECTRAL, UN RMN, O SALA DE ELECTROFIZIOLOGIE SI O ANGIOGRAF
Spitalul Clinic San Carlos a instalat șase echipamente de înaltă tehnologie, dintre care cinci sunt deja pe deplin operaționale, în aplicarea proiectului Inveat, finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul de Recuperare Next Generation în cadrul planului de recuperare, transformare și reziliență. , pentru a îmbunătăți capacitatea de diagnosticare a echipamentelor de înaltă tehnologie.
Până în prezent, în dotarea tehnologică a spitalului au fost încorporate două echipamente de tomografie axială computerizată (CT), ambele cu detecție spectrală, care reduce semnificativ radiația către pacient, mărește rezoluția și detecția contrastului, și reduce nevoia de medii, substanțe de contrast intravenoase și durata testului de diagnostic; un angiograf vascular și o rezonanță magnetică, „cu care au fost deja deserviți peste 3.500 de pacienți, explică șeful Serviciul de radiodiagnostic al spitalului menționat mai sus, Juan Arrazola.
„Cu aceste noi echipamente se obține o capacitate de diagnostic mai mare în aproape toate bolile, în special cancerul, bolile neurologice și patologia cardiacă. De asemenea, vor aduce o contribuție importantă la diagnosticarea bolilor rare, adaugă dr. Arrazola.
O sală de electrofiziologie cardiacă a început recent să funcționeze în Serviciul de Cardiologie echipat cu toate progresele existente în acest domeniu, precum echipamente de fluoroscopie digitală cu iradiere scăzută, diferite sisteme de navigație și integrarea tehnicilor imagistice precum ecografie intracardiacă, CT, rezonanță magnetică cardiacă etc., care vor optimiza eficiența și siguranța procedurilor de ablație. pentru aritmii cardiace.
Toată această tehnologie, împreună cu flexibilitatea configurației pe care o are această sală de electrofiziologie, îi permite să fie folosită ca sală de operație hibridă, adică o sală de operație inteligentă care face posibilă abordarea simultană a aritmiilor complexe folosind un abord chirurgical și percutanat, comentează responsabilul Unității de Aritmie a Spitalului Clinic San Carlos, Nicasio Pérez-Castellano.
17 echipamente high-tech cu o investiție de 15,3 milioane de euro
Pe lângă echipamentul care a intrat deja în funcțiune care deservește pacienții, a fost instalată și o unitate de cateterizare care va fi complet funcțională în curând. „Aceste șase echipamente fac parte din furnizarea de echipamente a 17 echipamente de înaltă tehnologie care vor contribui la reînnoirea tehnologică a Spitalului Clinic San Carlos, care reprezintă o investiție de 15,3 milioane de euro.
Această dotare este formată dintr-o echipă de Electrofiziologie; trei echipe de cateterism; patru RMN; trei TAC-uri; două camere gamma spectrale; o echipă de brahiterapie; un angiograf vascular și un altul pentru neuroradiologie și scanare PET-CT”, adaugă directorul adjunct al Administrației Infrastructurii și Zona Tehnică a Spitalului Clinic San Carlos, Alfredo Somolinos.
Pentru instalarea acestui echipament a fost necesară adaptarea unor zone ale spitalului, motiv pentru care aceste lucrări au devenit „unul dintre marile proiecte de inginerie clinică care se dezvoltă în Comunitatea Madrid. Niciodată până acum un număr atât de mare de echipamente high-tech nu a fost renovat, cu acest nivel de adaptare a dotărilor și într-un timp atât de scurt. O mare oportunitate și o provocare pentru spital”, adaugă Somolinos.
Odată cu punerea în funcțiune a acestor noi echipamente, care vor crește capacitatea de diagnosticare în specialitățile de radiodiagnostic, cardiologie, neurologie, medicină nucleară și oncologie, Spitalul Clinic San Carlos va deveni în fruntea echipamentelor de înaltă tehnologie din Spania cu un personal total. a cinci echipamente de cateterism; cinci rezonanțe magnetice, patru tomografii; trei camere gamma; o echipă de brahiterapie; doi angiografi vasculari și unul de neuroradiologie; două PET-CT și două acceleratoare liniare.
Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul Clinic San Carlos încorporează cinci echipamente de înaltă tehnologie pentru un diagnostic mai bun al bolilor cardiace și oncologice