CU SAPTE PROPUNERI ALTRUITICE DE COLABORARE

Spitalul Universitar Severo Ochoa a sărbătorit Crăciunul 2022 cu șapte propuneri altruiste de colaborare care vizează mai ales pacienții adulți și copii și, de asemenea, profesioniștilor. Aceste inițiative, promovate cu generozitatea diverselor entități și asociații, au făcut posibilă aducerea pacienților cu muzica live, vizite speciale, jucării pentru copiii internați la Pediatrie, pături pentru pacienții vârstnici și jocuri de stimulare a motricității, memoriei și dexterității. pentru pacientii adulti.

Prima dintre cele șapte propuneri a fost cea promovată de asociația Música en Vena, care a revenit la spital pe 23 decembrie cu muzică live pentru pacienți, după doi ani de absență din cauza consecințelor pandemiei de COVID. Asistenta de la Spitalul 12 de Octubre și totodată un artist muzical, José Uceda, a interpretat propriile cântece compuse de el, cântece ale unor grupuri și artiști cunoscuți și colinde populare de Crăciun pentru pacienții Spitalului de zi și ai zonei de spitalizare cu el. chitară.

Muzica live pentru pacienți a continuat pe 29 decembrie la Hospital de Día, cu colaborarea Asociației Spaniole Împotriva Cancerului și a coordonatorului său de spital, Paloma Barba. Cântărețul și compozitorul cubanez Jan Cruz a pus ritm și melodie propriilor sale creații muzicale, acompaniate și de o chitară acustică.

A treia propunere de colaborare solidară a fost realizată de mai mulți jucători de la Clubul Sportiv Leganés cu vizita lor pe 3 ianuarie la unitatea de spitalizare de pediatrie și adulți. Fotbaliștii pepineros au adus urări de recuperare și cadouri de la CD Leganés atât copiilor internați, cât și pacienților mai în vârstă. Paw Patrol a preluat a doua zi, pe 4 ianuarie, cu livrarea de jucării pacienților pediatrici internați. A fost o inițiativă promovată de Sambil Outlet Leganés, care colaborează cu Spitalul Severo Ochoa din 2017.

În ajunul Zilei Trei Regi, ultimele trei propuneri au fost realizate cu vizite speciale și distribuire de cadouri. Asociația de Caritate Geriatrică (ABG) a făcut cadou o donație de pături de lână pentru pacienții cu vârsta peste 70 de ani. A fost punctul culminant al unei inițiative înregistrate în cadrul celei de-a opta ediții „Fără bătrân fără daruri”, al cărei obiectiv a fost ameliorarea singurătății vârstnicilor, în special a celor internați, și care a vizitat 22 de spitale, aproape toate ei în comunitatea din Madrid. Spitalul Severo Ochoa a fost ales de ABG ca punct final al inițiativei sale de solidaritate, care a coincis tocmai cu data de 5 ianuarie, una dintre cele mai speciale zile de Crăciun odată cu sosirea celor trei magi.

Vizita anuală a Magilor la Pediatrie și în zona spitalului pentru pacienții adulți, în colaborare cu Consiliul Local Leganés, și livrarea a mai multor jucării copiilor internați în Unitatea de Pediatrie și diverse jocuri pentru stimularea motricității, memoriei și abilități vizuale pentru pacienții adulți, donate de Asociația Madrid, Capitala Mondială a Ingineriei, Construcțiilor și Arhitecturii, au pus ultima tușă Crăciunului 2022 organizat de Spitalul Severo Ochoa.

Vedete de vocație și premii

Cele șapte propuneri de colaborare solidară și-au avut punctul de întâlnire și, de asemenea, punctul de plecare la bradul de Crăciun de la intrarea principală a spitalului, împodobit cu stele albastre și roșii strălucitoare, fiecare cu o imagine colorată cu fotografie, numele și poziția celor 52 de profesioniști. din zonele medico-chirurgicale, nursing și management care s-au pensionat în 2022. Toți, având bradul ca simbol al unirii, au fost numiți Vocația Starsuna dintre cele mai apreciate și mai aplaudate propuneri de toți profesioniștii spitalului.

În plus, la începutul Crăciunului 2022 la Spitalul Severo Ochoa au fost decernate premiile pentru cel de-al XVII-lea Concurs de Nașterea Domnului și cel de-al XIII-lea Concurs de fotografie. Unitatea de Kinetoterapie și Recuperare a câștigat premiul I pentru Naștere, a cărui propunere creativă de design, decorare și asamblare, care a avut și ajutorul mai multor pacienți, va fi expusă la intrarea principală a spitalului, lângă brad, de Crăciunul 2023. Unitatea de dializă și etajul 4 de spitalizare C au luat premiul al doilea, respectiv al treilea. În ceea ce privește Concursul de Fotografie, specialista în ginecologie, Beatriz Díaz Toledo, a fost profesionistul spitalului care a câștigat premiul pentru propunerea sa fotografică Pare mișto în seara astacare reprezintă o pădure înzăpezită cu o cabană rustică din lemn în centrul compoziției.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul Severo Ochoa sărbătorește Crăciunul cu vizite speciale, muzică și multe cadouri pentru pacienții și profesioniștii săi