#Catalunia – Ministrul Culturii, Natàlia Garriga, a anunțat că Departamentul Culturii va continua să mizeze pe Colecția Națională și se preconizează alocarea a 2,6 milioane de euro în 2023.În 2022, Departamentul pentru Cultură a alocat 2,4 milioane Colecției Naționale și au fost achiziționate 974 de obiecte și fonduri de patrimoniu, cu scopul de a completa golurile din colecțiile publice de artă contemporană, fotografie, benzi desenate și ilustrații și bunuri mobile.Garriga: „Achizițiile Colecției Naționale ajută sectorul, întăresc prezența artiștilor de pe tot teritoriul, permit echilibrarea sistemului artistic catalan și ajută la completarea colecțiilor tematice ale patrimoniului Cataloniei”În 2022, Departamentul Culturii a alocat 2.392.385 de euro pentru achiziționarea de artă contemporană, fotografie, benzi desenate și ilustrație și bunuri culturale mobile pentru a spori Colecția Națională a Generalitati de Catalunya. În total, au fost achiziționate 974 de piese de artă, obiecte și fonduri de patrimoniu, dintre care se remarcă lucrările a 122 de artiști, autori și autori și au fost procesate 112 donații.

Ministrul Culturii, Natàlia Garriga, a prezentat astăzi noile achiziții în cadrul unei conferințe de presă din Lleida, la Muzeul de Artă Modernă și Contemporană Morera, și a declarat că „Departamentul Culturii este dedicat Colecției Naționale deoarece este din toată țara, a tuturor oamenilor. „Astăzi suntem la Lleida tocmai din acest motiv, pentru a întări faptul că colecția este națională și că moștenirea catalană care face parte din Colecție este pentru întreg teritoriul și ajunge la muzeele și arhivele din toată Catalonia”.

„Achizițiile Colecției Naționale a Generalitati Cataloniei nu sunt doar o listă de lucrări, ci ajută sectorul, întăresc prezența artiștilor de pe tot teritoriul, fac posibilă echilibrarea sistemului artistic catalan din „analiza”. , de exemplu, a lipsei de lucrări ale femeilor, sau a perioadelor istorice subreprezentate în facilitățile noastre, și ajută la completarea colecțiilor tematice ale amenajărilor de patrimoniu din Catalonia”, a spus Garriga.

Cu scopul de a acorda sprijin maxim sectorului cultural, Departamentul de Cultură a investit 2 milioane de euro în 2021 în noi achiziții, cifră care în 2022 a fost depășită cu aproape 2,4 milioane de euro. În cadrul prezentării de la Lleida, consilierul Garriga a anunțat că în acest 2023, Departamentul de Cultură va urma trendul ascendent din ultimii ani și va continua să depună un efort investițional pentru achiziționarea de lucrări, cu o alocare de ieșire estimată de 2,6 milioane de euro: „Noi sporim în continuare dotarea, pentru că mizăm pe această Colecție Națională”.

Consilierul a fost însoțit de primarul Consiliului Local din Lleida, Miquel Pueyo; al directorului muzeului, Jesús Navarro, în numele muzeelor ​​și arhivelor depozitare a achizițiilor și echipamentelor care păstrează colecția națională; a artistei vizuale Francesca Llopis și a directorului galeriei Bombon Projects, Joana Roda, reprezentând Planul cuprinzător al artelor vizuale; și jurnalistul cultural Juan Bufill, reprezentând Comisia de benzi desenate și ilustrații și Planul național de fotografie.

*Atasam comunicatul de presa in pdf cu informatiile complementare.

sursă: Garriga: „Departamentul de Cultură mizează pe Colecția Națională pentru că este din toată țara, din toată lumea”