#Madrid –
În cadrul proiectului „Te ajutăm”
Asociațiile au conștientizat profesioniștii din spitale cu privire la resursele și serviciile pe care le oferă pentru a îmbunătăți starea de sănătate a pacienților.
Spitalul Universitar Infanta Cristina a avut marți o întâlnire cu asociațiile de sănătate din Parla în care a fost prezentat proiectul „Te ajutăm”. Asociațiile din domeniul sănătății au expus profesioniștilor din spitale resursele pe care aceste entități le pot pune la dispoziție specialiștilor pentru îmbunătățirea stării de sănătate a pacienților. „Te ajutăm” se adresează direct profesioniștilor din domeniul sănătății astfel încât aceștia să fie cei care își îndrumă pacienții către entitățile locale pentru pacienții cu Alzheimer, fibromialgie, hipertensiune pulmonară, scleroză multiplă, spondilită, artrită, alcoolici etc. din municipiul Parla. . Evenimentul, la care a participat Beatriz Herrero, a fost inaugurat de managerul HUIC, Carlos Mingo, care a apreciat „munca importantă a asociațiilor de pacienți ca o legătură de sănătate între spital, îngrijirea primară și populație”.
Proiectul „Te ajutăm” ia naștere în cadrul Strategiei de Promovare și Prevenire a Sănătății în Sistemul Național de Sănătate și în legătură cu activitățile Consiliului Sectorial de Sănătate și Bunăstare al municipiului Parla, cu scopul de a promova diferitele Asociații de Sănătate către profesioniștii din Asistența Primară și Spitală, în sprijinul îmbunătățirii stării de sănătate a populației.
Asociațiile locale de sănătate și-au inclus datele într-un ghid de resurse în care se fac cunoscute, explicând funcțiile, activitățile și posibilitățile de lucru ale fiecăruia dintre ele. Acest lucru le face mai ușor să fie considerate ca o altă opțiune în cadrul posibilelor tratamente pentru persoanele care vin la consultație și sunt diagnosticate cu o problemă de sănătate legată de cele abordate de asociații.
Programul include harta „Localizasalud” în care se află cele cinci centre de sănătate ale municipiului și cele șapte asociații participante. Fiecare dintre ei informează despre obiectivele sale, cerințele care urmează să fie asociate, către ce populație sunt direcționați, informațiile de contact și activitățile pe care le desfășoară. Asociațiile care fac parte din „Te ajutăm” sunt:
• AFA Parla, Asociația rudelor persoanelor afectate de Alzheimer, Parkinson și alte boli neurodegenerative. www.afaparla.org
• APAF, Asociația Parlense a alcoolicilor și rudelor. www.alcoholicosparlenses.com
• EDEPA, Pacienții cu spondilită și artrită asociate. www.edepa.com
• Fibroparla, Asociația bolnavilor de fibromialgie. www.fibroparla.es
• APADEMAsociatia sclerozei multiple de Parla si a altor boli neurodegenerative. www.apadem.org
• FCHP, Asociația pentru promovarea hipertensiunii pulmonare. www.fchp.es
• Parlacta, Asociația de sprijin și consiliere pentru nașterea respectată, alăptarea și parentingul de atașament. www.parlacta.es
Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul Universitar Infanta Cristina găzduiește o întâlnire cu Asociațiile de Sănătate din Parla