#Madrid –
PROMOZAT DE REVISTA „NOUĂ ECONOMIE MEDICALĂ”
Spitalul Universitar La Princesa a găzduit o întâlnire de experți intitulată „Spre excelență în procesul de îngrijire a pacienților cu leucemie mieloidă acută” pentru a discuta despre abordarea terapeutică a acestei boli. Întâlnirea a fost organizată de publicația digitală de specialitate New Medical Economics cu sprijinul Departamentului de Sănătate al Comunității Madrid și al laboratorului Astellas. Directorul medical și managerul interimar, José Julián Díaz Melguizo, însoțit de Mª Ángeles Gómez Mateos, șefa Zonei de coordonare a proiectelor de umanizare a Direcției Generale de Umanizare și Îngrijire a Pacienților din Ministerul Sănătății din Madrid, a fost responsabil pentru a saluta participanți.
Ca participanți au participat Spitalul Universitar La Princesa Adrián Alegre Amor, șeful Serviciului de Hematologie al centrului și președintele Consiliului de Administrație al Fundației pentru Leucemie și Limfom, și șef de secție și expert în leucemie mieloidă acută,Angela Figuera Alvarez. Nursingul a fost reprezentat de supervizorul Serviciului de Oncologie și Hematologie, Laura Martínez-Cava Villamor. A completat echipa Spitalului de La Princesaalberto Morell Balandrón, șeful Farmaciei Spitalului. La întâlnire au participat și experți în domeniu din alte spitale precum 12 de Octubre, La Paz sau Fuenlabrada.
Problemele centrale care au fost discutate în cadrul dezbaterii au fost procesul de îngrijire a bolii și diagnosticul acesteia, importanța coordonării între diferitele niveluri de îngrijire, rolul Farmaciei Spitalului și, de asemenea, rolul important al personalului medical, pregătirea profesioniștilor din domeniul sănătății pentru comunicarea cu pacienții și interesul pentru aplicarea de noi tratamente și promovarea cercetării.
Abordarea Leucemiei Mieloide Acute
Leucemia mieloidă acută (AML) este unul dintre cele mai frecvente tipuri de leucemie la adulți, fiind în general destul de rară. Reprezintă 1% din toate tipurile de cancer, crescându-și incidența odată cu vârsta. De fapt, vârsta medie a persoanelor diagnosticate este de 67 de ani. În fiecare an, în Spania sunt diagnosticați 2900 de pacienți cu această boală, iar rata de supraviețuire la cinci ani pentru persoanele cu vârsta de 20 de ani sau mai mult este de 27% și pentru persoanele sub 20 de ani, de 69%.
Abordarea terapeutică a AML prezintă un element cheie pentru succesul terapeutic. Este vorba despre diagnosticul precoce și trimiterea corectă cu scopul de a începe tratamentul adecvat pentru pacient la momentul potrivit. Din acest motiv, rolul profesioniștilor din asistența primară, precum și al specialiștilor în hematologie și oncologie, este deosebit de relevant, deoarece aceștia dispun deja de primele instrumente terapeutice care să ghideze tratamentul pacienților cu LMA.
Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul de La Princesa găzduiește o întâlnire pentru a aborda tratamentul terapeutic al Leucemiei Mieloide Acute