#Madrid –

Comunitatea Madrid a aprobat o nouă investiție în valoare de 42 de milioane de euro pentru construirea a trei poduri noi și repararea mai multor drumuri regionale afectate de DANA. Acțiunile de urgență ale guvernului regional sunt deja în desfășurare în Aldea del Fresno, Villamanta, Villanueva de Perales și Navalcarnero, municipalități afectate de furtuna de la începutul acestei luni. Această investiție se adaugă celor 10 milioane de euro autorizați săptămâna trecută de Executivul regional și pentru localitățile cele mai afectate de furtunile puternice de acum zece zile.

Acest lucru a fost detaliat astăzi de ministrul Locuinței, Transporturilor și Infrastructurii, Jorge Rodrigo, în apariția sa după ședința desfășurată de Consiliul Guvernului și unde a raportat despre aceste acțiuni cuprinse în șase ordine de urgență. În acest sens, a precizat că deja se lucrează la teren pentru înlocuirea cât mai curând a infrastructurilor publice lovite de DANA, unele dintre ele cu categoria de proprietate de patrimoniu, pentru restabilirea în cel mai scurt timp a circulației normale, menținerea siguranţa rutieră şi garantarea accesului.la centrele populaţiei afectate.

Concret, primele trei comenzi se referă la lucrările de demolare, consolidare și construcție a celor trei poduri distruse în Aldea del Fresno. Este vorba de La Pedrera de pe râul Alberche, care leagă Aldea del Fresno și Villa del Prado, la kilometrul 18,5 al M-507; cel al râului Perales, care leagă Aldea del Fresno de Chapinería, la kilometrul 48,7 al M-510; și podul peste Arroyo Grande, care face legătura cu Villamanta, la kilometrul 14,9 al M-507.

Peste 34 de milioane pentru poduri noi

Investiția guvernului regional pentru construirea acestor trei drumuri se va ridica la peste 34 de milioane de euro, iar termenii de execuție vor varia între 12 și 14 luni, în cazul podurilor peste râurile Perales și Alberche, în timp ce înlocuirea Arroyo. Viaductul Grande este planificat să fie pus la dispoziția rezidenților în jumătate de an.

Până la finalizarea lucrărilor de reconstrucție la podurile râului La Pedrera și Perales, Comunitatea Madrid va instala viaducte temporare de construcție. La fel, în cazul celei de-a treia acțiuni pe podul Arroyo Grande, tehnicienii de la Departamentul Locuințe, Transport și Infrastructură lucrează pentru asumarea sarcinilor de adaptare care vor servi drept bază pentru instalarea unui pod provizoriu de către Armată. .

În ceea ce privește cel de-al patrulea ordin de urgență, acesta este destinat reparației pontonului de peste Arroyo Grande, situat la kilometrul 9,6 al autostrăzii M-530; efectuarea de lucrări de drenaj transversal pe același drum; și repararea unui viaduct pe M-501, care va necesita o investiție de aproape 3,5 milioane de euro care va fi realizată într-o perioadă de 6 luni.

Al cincilea include un buget de 2,5 milioane de euro și vizează lucrări de reparații la trei pontoane de pe M-507, precum și două puncte kilometrice de pe M-524 și M-510, toate în municipiile Navalcarnero, Villamanta, Villanueva de Perales și Aldea del Fresno, a căror durată va fi de 4 luni.

In cele din urma, Al șaselea ordin de urgență va servi la corectarea, pe parcursul a trei luni și cu un buget de peste 1,5 milioane de euro, a pagubelor produse de DANA în elemente ale diferitelor drumuri aflate în proprietate regională.

Peste 150 de ACȚIUNI DE URGENȚĂ

Pe de altă parte, Comunitatea Madrid a desfășurat deja un total de 152 de acțiuni în localitățile afectate de DANA, în special Aldea del Fresno, Villamanta, El Álamo, Navalagamella și Villa del Prado.

Până acum au fost curățați 12 kilometri de străzi, au fost scoase peste 1.000 de tone de noroi și 3.600 de metri cubi de bunuri; În plus, au fost asigurați 85.000 de litri de apă nepotabilă pentru igienizarea drumurilor publice și igiena de bază a locuitorilor.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid aprobă 42 de milioane pentru construirea a trei poduri noi și repararea drumurilor regionale afectate de DANA