#Madrid –

Comunitatea Madrid va cumpăra 80 de trenuri noi pentru a moderniza flota de metrou și pentru a crește calitatea serviciului pentru utilizatorii acestui transport public. Consiliul Guvernatorilor a aprobat în ședința de astăzi să majoreze datoria companiei publice până la 1.378 de milioane de euro pentru a realiza această achiziție în suburbia Madridului, a cărei licitație va fi de 1.094 milioane, și pentru a îmbunătăți rețeaua feroviară și materialul mobil.

Extinderile planificate pe liniile de metrou 3, 5 și 11, construirea unui nou traseu în Madrid Nuevo Norte și necesitatea reînnoirii materialului rulant justifică achiziționarea a 40 de unități cu ecartament îngust – care vor circula pe linia 1 -, și a altor 40. lată care va deservi pasagerii pe liniile 6, 8 și 11. Aceste 80 de trenuri vor fi formate din șase vagoane cu coridoare de comunicație între ele, dintre care patru vor fi motoare, iar celelalte două vor fi remorci cu o cabină de conducere la fiecare capăt.

Noile convoai vor permite, de asemenea, obținerea unei mai mari eficiențe energetice și a unei capacități mai mari de transport public. Pe de altă parte, această modernizare va contribui la creșterea calității serviciului pe care îl primesc cetățenii, întrucât noile unități de material rulant oferă performanțe superioare multora dintre cele aflate în circulație în prezent.

Această datorie pe termen lung a companiei a primit un raport favorabil din partea Direcției Generale de Politică Financiară și Trezorerie a Ministerului Economiei, Finanțelor și Ocupării Forței de Muncă și a Comisiei de Buget și Finanțe a Adunării de la Madrid.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid aprobă achiziționarea a 80 de trenuri Metro pentru a-și moderniza flota și a oferi un serviciu de transport public mai bun