#Spania – În timpul întâlnirii, au fost furnizate informații cu privire la activitatea celor cinci grupuri de lucru ale Comitetului privind securitatea cibernetică, sancțiuni, energie, reconstrucția Ucrainei și protecția temporară a persoanelor strămutate.

De asemenea, angajamentul umanitar al statelor membre ale Uniunii Europene a fost evidențiat prin acordul de prelungire a protecției temporare cu încă un an, din martie 2024 până în martie 2025. În acest fel, se va asigura în continuare protecție imediată persoanelor strămutate, inclusiv acces la rezidență, piața muncii, îngrijire medicală, asistență socială și educație.

În prezent, în țările UE există peste patru milioane de persoane din Ucraina cu protecție temporară. Spania continuă să fie a cincea țară cu cel mai mare număr de subvenții de protecție temporară, cu peste 187.200. De la începutul conflictului, peste 84.300 de persoane au fost externate din Sistemul Național de Sănătate și peste 19.700 sunt înscrise la muncă în țara noastră.

Ministrul interimar al Președinției, Relațiile cu Cortes și Memoria Democratică, Félix Bolaños, prezidează ședința Comitetului de Situație. (Piscină Moncloa / Raúl Salgado)

Etichete: Ucraina Sursa: Guvernul Spaniei – Comitetul de Situație se întrunește pentru a analiza evoluția războiului din Ucraina și repercusiunile acestuia