#Madrid –

Anul viitor, Comunitatea Madrid va începe construcția a 19 noi centre de sănătate în care guvernul regional va investi 76 de milioane de euro. Proiectul de lege de buget general pe 2024, căruia Consiliul Guvernului i-a dat astăzi undă verde, dedică peste 10.000 de milioane de euro sănătății publice, cu o creștere de 20% și cu 893 de milioane de euro mai mult față de ultimele conturi aprobate.

Șapte dintre aceste complexe de sănătate publică vor fi amplasate în capitală (Abrantes, Puerta del Ángel, Valderribas, Valdebebas, Quinta de los Molinos, Ensanche de Vallecas II și Fuencarral), iar restul vor fi cele din El Molar, Barrio Hospital Fuenlabrada, Valdemoro 3 , La Tenería (Pinto), PAU 4 (Móstoles) și Villaviciosa de Odón.

Alte noi unități de asistență primară vor fi Dehesa Vieja (San Sebastián de los Reyes), Guadarrama, Soto del Henares (Torrejón de Ardoz), Campo de Tiro (Leganés), Cerro de los Gamos (Pozuelo de Alarcón). În plus, vor fi efectuate lucrări de adaptare, reformă și extindere în alte trei din capitală (Alameda-Prado 30, Cáceres și Prosperidad) și în Collado Villalba Pueblo.

În total, Bugetele Generale ale Comunității Madrid pentru 2024 prevăd 380 de milioane de euro pentru aceste infrastructuri de sănătate și echipamentele Serviciului de Sănătate din Madrid (SERMAS), cu o creștere de 90% față de 2022.

304 milioane de investiții în spitale publice

La rândul lor, spitalele publice vor avea 304 milioane pentru a întreprinde lucrări la noul Spital La Paz sau la finalizarea noului 12 de Octubre. În plus, va începe prima fază a proiectului de extindere Gregorio Marañón, lucrările la Spitalul de la Sierra Norte, din Lozoyuela; Faza III a Clinicii San Carlos sau renovarea vechiului Spital Puerta de Hierro, care va deveni primul complex din lume dedicat exclusiv pacienților cu Scleroză Laterală Amiotrofică (ALS).

În aceeași linie, Executivul regional va aloca anul viitor 12 milioane de euro pentru noul Centru de zi pentru pacienții cu SLA și Centrul funcțional de neuroreabilitare, care vor fi ambele amplasate în Spitalul public Enfermera Isabel Zendal.

În sfârșit, în 2024 va fi lansat un Plan de Reînnoire Tehnologică, cu o durată de 4 ani, care va permite înlocuirea a 1.000 de echipamente de diagnostic imagistic, de suport vital și chirurgical, a căror dotare este de 72 de milioane de euro, și care va contribui la modernizarea în continuare a orașului Madrid. asistență medicală publică.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va începe construcția a 19 noi centre de sănătate în 2024, cu o investiție de 76 de milioane