#AlcaladeHenares – Vineri, 1 decembrie, Crăciunul începe la Alcalá de Henares cu proclamația, iluminatul de Crăciun și inaugurarea pieței de Crăciun, instalată în Plaza de Cervantes, care va avea și un patinoar, o roată uriașă sau un carusel de epocă. , printre alte noutăți.

La ora 19.00, episcopul de Alcalá, Antonio Prieto Lucena, va fi însărcinat cu proclamația care va deschide oficial Crăciunul Complutense. Evenimentul va avea loc la ora 19.00 în Sala Plenelor a Consiliului Local Alcalá de Henares. La finalul proclamației, iluminatul festiv va fi aprins în Plaza de Cervantes, animat de corul de copii CEIP Ciudad del Aire. În continuare, va avea loc parada de deschidere a festivităților de Crăciun „Estrellas” din Plaza de Cervantes, până în Plaza de Los Santos Niño, trecând prin Calle Mayor.

Târg de Crăciun, roată și patinoar

Piața de Crăciun, care va fi deschisă până pe 7 ianuarie, va avea atât un patinoar, cât și o roată mare în Plaza de Cervantes, și oferă o piață gastronomică de produse exclusiviste. Anul acesta Plaza de los Santos Ninos va avea și activitate Market, axată pe copii.

În cadrul contractului „Piețe tematice” pentru care Consiliul Local are ca companie câștigătoare firma Musical Sport, a fost propusă o Târg de Crăciun în două locații, Plaza de Cervantes și Plaza de los Santos Niño, cu activități variate pentru toate tipurile de public. . Cea mai mare parte a angajamentului pentru această Piață de Crăciun va veni în Plaza de Cervantes, unde pentru prima dată vor coincide atracții precum roata Ferris, patinoarul sau caruselul de epocă. În plus, organizatorii se angajează într-o schemă bazată pe propuneri, în stilul orașelor din Europa Centrală.

Acest „gastromarket” de produse exclusive se va alătura altor standuri de Crăciun cu conținut artistic și ornamental și va fi iluminat cu o rețea de lumini pentru a-și încuraja traseul și estetica. Printre altele, aceste produse exclusive vor fi oferite de unele unități precum croquetería, empanadas argentinieni, tequeños, croissantería, creperie, cachopería, vinuri fierte și alte modalități larg înrădăcinate în dezvoltarea piețelor orașelor culturale europene. Târgul de carte, așa cum este tradițional, va continua să fie amplasat în Plaza de Cervantes ca o emblemă culturală esențială pentru a înțelege Crăciunul în Alcalá.

În aceeași vineri, spectacolul Pandataria va avea loc la ora 20.00 la Teatro Salón Cervantes, în regia lui Chevi Muraday și interpretat de Cayetana Guillén Cuervo, Chevi Muraday, Elio Toffana, La Merce, Basem Nahnouh, Chus Western.

În final, la ora 20.30 va avea loc inaugurarea Marii Nașteri Tradiționale a Casei de la Interviu, care se poate bucura până pe 4 ianuarie de la 12:00 la 14:00 și de la 17:30 la 20:30. p.m. h. (24, 25, 31 decembrie și închis la 1 ianuarie).

Sursa: Crăciunul din Alcalá începe vineri cu proclamația, iluminatul de Crăciun și deschiderea Pieței din Plaza de Cer…