#Spania – Vicepreședintele Guvernului și Ministrul Tranziției Ecologice și Provocarea Demografică și Miniștrii Sănătății și Științei, Inovației și Universităților, în prezentarea Observatorului Sănătății și Schimbările Climatice.

Acest organism, a cărui înființare a fost aprobată de Consiliul de Miniștri în luna iulie a anului trecut, se remarcă prin componența interdisciplinară și s-a născut din necesitatea de a aborda transversal impactul pe care schimbările climatice îl au asupra sănătății și cu scopul de a coordona în mod optim lucrările. de monitorizare, anticipare și evaluare a măsurilor luate. De asemenea, să ofere suport științific-tehnic Administrațiilor Publice.

Observatorul este încă un exemplu al eforturilor acestui Guvern de a garanta bunăstarea și sănătatea cetățenilor într-un mod cuprinzător; încă un pas pentru a face față noilor provocări derivate din urgența climatică.

Până la crearea Observatorului Sănătății și Schimbărilor Climatice, nu a existat niciun organism care să unească toate aceste inițiative și să abordeze problema cu transversalitatea pe care o cere. Odată cu implementarea sa, sunt îndeplinite prevederile Planului Național de Adaptare la Schimbările Climatice (PNACC), coordonat de MITECO, și ale Planului Strategic de Sănătate și Mediu (PESMA), coordonat de Ministerul Sănătății.

„Lucrarea comună a acestui Observator al Sănătății și Schimbărilor Climatice are o valoare adăugată evidentă în domenii critice pentru progresul țării noastre: pentru avansarea cercetării științifice, pentru îmbunătățirea capacității de răspuns a sistemului nostru de sănătate publică și pentru managementul anticipator al impactul schimbărilor climatice”, a declarat vicepreședintele Teresa Ribera în discursul său.

La rândul ei, Mónica García a subliniat că Ministerul Sănătății „face și va face tot ce îi stă în putere pentru a decarboniza sistemul de sănătate și pentru a proteja populația de impactul schimbărilor climatice”.

La rândul ei, ministrul Științei, Inovării și Universităților, Diana Morant, a subliniat că „știința publică spaniolă este un pilon fundamental în acest Observator de pionierat”. „Vom promova cercetarea științifică privind sănătatea și schimbările climatice în Sistemul de Știință, Tehnologie și Inovare al țării noastre, iar apoi o vom împărtăși pentru a ajuta la planificarea și luarea celor mai bune decizii și astfel să protejăm cetățenii”, a menționat el.

Mai multe informatii Site-ul Ministerului Sănătății Site-ul Ministerului Științei, Inovării și Universităților Etichete: Schimbarea climei Sănătate Ştiinţă Sursa: Guvernul Spaniei – Ribera, García și Morant prezintă Observatorul Sănătății și Schimbărilor Climatice