#Madrid –
DONAȚIE DE LA COMPANIA TEHNOLOGICĂ CONVATEC
Institutul de Cercetare al Spitalului Universitar 12 de Octubre (i+12), aparținând rețelei de sănătate publică a Comunității Madrid, a primit o donație de 10.000 de euro care va fi utilizată pentru finanțarea noilor linii de cercetare, publicații și diseminare în domeniul nursing-ului a rezultatelor legate de îngrijirea pacientului cu stomă, o deschidere artificială făcută în abdomen pentru a facilita evacuarea deșeurilor în exteriorul corpului, cum ar fi urina.
Această contribuție economică, făcută de compania de tehnologie ConvaTec și care a fost primit de Grupul de Cercetare InveCuid+12 Care, integrat în Institutul de Investigațiiva servi la garantarea continuității îngrijirii pacientului înainte, în timpul și după intervenția chirurgicală, îmbunătățindu-i calitatea vieții și facilitând adaptarea acestuia la rutina zilnică.
InveCuid+12 îmbunătățește activitatea de cercetare a profesioniștilor din domeniul asistenței medicale și propune îmbunătățiri legate de practica clinică a îngrijirii și siguranța pacientului. Acest grup, coordonat de Supraveghetorul Aria de Cercetare și Predare a Asistenței Medicale al Spitalului, cuprinde diferite linii de studiu și analiză privind îngrijirea critică, etapele timpurii ale vieții și copilăria, stomie și răni, fizioterapie și siguranța și confortul pacientului.
În acest moment InveCuid+12 dezvoltă cercetări privind îngrijirea stomei și a pielii peristomale – pielea care înconjoară deschiderea artificială -, prevenirea complicațiilor și alimentația recomandată pacientului ostomizat. Pe lângă această donație, InveCuid+12 a primit și alte premii, precum și ajutoare financiare publice și private, care i-au permis să dezvolte, de exemplu, un brevet pentru un dispozitiv de stomie care previne hernia parastomală.
El Spitalul 12 octombrie Are două unități de stomie specializate pentru pacienți adulți și copii, conduse de profesioniști din domeniul asistenților medicali care sunt experți în stomaterapie. Ambele unități oferă îngrijire cuprinzătoare pentru pacient și familia acestuia, acoperind totul, de la pregătirea pentru intervenție chirurgicală și îngrijirea în timpul internării, până la formarea abilităților necesare autoîngrijirii și autonomiei pacientului după intervenție și externarea din spital.
Munca desfășurată de asistenta expertă în stomaterapie încă de la începutul diagnosticului este esențială pentru pacientul căruia urmează să fie efectuată o stomie sau pentru cei care au deja una. Funcțiile sale includ menținerea, protejarea și promovarea sănătății pacientului, inclusiv aspectele psihosociale legate de impactul fizic, psihologic și social al acestui proces clinic.
Sursa: Comunitatea Madrid – Institutul de Cercetare al Spitalului 12 de Octubre primește 10.000 de euro pentru a promova acțiuni care îmbunătățesc calitatea vieții pacienților cu stomie