#Madrid –

Comunitatea Madrid conduce clasamentul național al forței de muncă tehnologice, concentrând 10,5% din locurile de muncă tehnice, înaintea Navarei, Țara Bascilor și Catalonia, potrivit unui raport al Fundației Cotec. La nivel european, cu date furnizate de Eurostat, se află pe poziţia a doua, doar după regiunea Parisului. Acest lucru a fost evidențiat astăzi de ministrul digitalizării, Miguel López-Valverde, în timpul discursului său la deschiderea Conferinței Pioneers in Digital Transformation, organizată de Madrid Excellent pentru a aborda importanța acestui sector ca pârghie transformatoare pentru sectorul productiv.

Cotec subliniază, de asemenea, că în ultimul deceniu Spania a cunoscut o creștere semnificativă a locurilor de muncă în ramurile economice legate de inovare și digitalizare, ajungând la 1,4 milioane de membri în 2023, adică cu 455.000 mai mult decât în ​​2013. „Acest „Acest impuls important a fost generat, de a în mare măsură, de conducerea exercitată de Comunitatea Madrid, unde se creează unul din trei noi posturi tehnologice”, a explicat López-Valverde.

„Aceste cifre nu sunt întâmplătoare, ci sunt rezultatul climatului de libertate, prosperitate, avangardă și securitate pe care îl oferă regiunea pentru a atrage investiții”, a subliniat consilierul, care a adăugat că Madrid „găzduiește 25% din principalele firme de înaltă calitate.tehnologie medie în țară, o afacere de 78.000 milioane euro.”

López Valverde a mai subliniat faptul că Las Rozas de Madrid a fost plasată printre orașele spaniole cu peste 50.000 de locuitori care au crescut cel mai mult ponderea forței de muncă tehnică, cu 11 puncte procentuale mai mult între 2013 și 2023.

Pe lângă conducerea națională, regiunea se remarcă prin faptul că se numără printre liderii europeni la mai mulți indicatori. Astfel, datele oferite de Eurostat relevă că este al doilea cel mai bine poziționat în tabelele locurilor de muncă tehnologice și femeilor dedicate acestui sector, cu 94.900 în 2022. Pe baza acestor cifre, consilierul a prezis că Comunitatea Madrid se află în cea mai bună poziție pentru a se consolida ca unul dintre giganții digitali ai bătrânului continent.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid este lider în domeniul forței de muncă tehnologice în Spania și este a doua regiune din Uniunea Europeană