#Madrid –
Inaugurat de directorul general Cercetare în Sănătate
Spitalul Universitar al Fundației Alcorcón, aparținând rețelei de sănătate publică a Comunității Madrid, a organizat a XVII-a Ziua activității științifice a asistentei medicale. Această ediție, cu aproape 200 de participanți, a fost inaugurată de directorul general de Cercetare și Predare al Ministerului Sănătății, Inmaculada Ibáñez Cáceres. Pe parcursul anului 2023, asistentele Fundației Alcorcón au prezentat aproape 40 de comunicări la conferințe, 10 publicații în reviste științifice și 7 lucrări postuniversitare. O selecție a acestei activități științifice a fost prezentată în cadrul conferinței.
El Spitalul Universitar al Fundației Alcorcónun centru public din Comunitatea Madrid, a organizat cea de-a 17-a ediție a Zilei sale de activitate științifică a nursing-ului, destinată asistenților medicali specialiști, asistenților medicali, tehnicienilor auxiliari de îngrijire medicală și supraveghetorilor din domeniul sănătății.
Acest forum de întâlnire între profesioniștii asistenței medicale își propune să promoveze și să facă publice activitatea științifică desfășurată de asistenții medicali ai Fundației Alcorcón, să disemineze și să încorporeze rezultatele cercetării în aplicarea asistenței medicale zilnice, să reflecte asupra importanței cercetării pentru actualizarea practicii medicale, precum și discutarea opiniilor, împărtășirea experiențelor și munca de cercetare între profesioniști.
În această zi, au fost prezentate o parte din cele aproape 40 de comunicări către conferințe, 10 publicații în reviste științifice și 7 lucrări postuniversitare realizate de asistentele Fundației Alcorcón în 2023 și indică gradul de angajament al acestora față de cercetarea în îngrijire.
Directorul general al Cercetare si Predare a Ministerului Sanatatii, Inmaculada Ibáñez Cáceres, a inaugurat acest forum științific-tehnic de asistență medicală, împreună cu directorul general al spitalului, Modoaldo Garrido Martín, și directorul de asistență medicală a centrului, Ana Isabel Díaz Cuasante. Aceste conferințe, după șaptesprezece ediții, sunt pe deplin consolidate ca referință pentru cercetarea în nursing. Cu această ocazie au fost peste 20 de participanți și aproape 200 de participanți.
Prima intervenție a fost conferința inaugurală despre inteligența artificială în sănătate, susținută de Ignacio Hernández Medrano, fondatorul platformei AI Savana.
Ulterior, au fost organizate în total patru mese. Prima, „Awarded Research Works in 2023”, moderată de Juan Ángel Moreno, supervizorul blocului de imagistică chirurgicală și diagnostică.
Acest tabel a inclus intervențiile „Atelier de îngrijire pentru persoanele cu demență”, de către Sara Aya, asistent medical specialist în geriatrie; „Se poate genera o personalitate rezistentă din anxietatea derivată din pandemia de Covid-19? Studiu Longitudinal despre Critical Care Nursing” de Fernanda Gil, asistent medical al Unității de Critical Care; „Aparat de lumină convex și inele modelabile pentru pacienții cu stomie: cine beneficiază cel mai mult?”, de Manuel Bona Sánchez, asistent medical de referință pentru stomie; și „Instruire în camera critică a Secției de Urgență Pediatrică a unui spital de gradul II pe baza analizei hărții de risc realizată cu metodologia FMEA”, de către Elena Pérez, asistent medical specialist pediatru.
Al doilea panel s-a concentrat pe transpunerea cercetării în practica medicală și a fost moderat de Ignacio Norberto Paredes, supervizorul spitalizării și Centrului de Sănătate Mintală. În acest caz, a fost prezentată „Evaluarea unei intervenții de nursing care vizează prevenirea leziunilor cutanate legate de dependență”, de către Ana Mª Morales, asistent medical referitor la Leziunile cutanate legate de dependență; „Plan de îmbunătățire a monitorizării pacienților și familiilor după trecerea prin Serviciul de Terapie Intensivă”, de Belén Barranco, asistent medical în Unitatea de Terapie Intensivă; „Rezultatele de sănătate ale leadershipului asistenței medicale în implementarea GBP: Sprijin pentru adulții care așteaptă sau trăiesc cu o stomie”, de Carmen Costache, asistent medical de spitalizare chirurgicală; și „Factori de stres percepuți la pacienții de oncohematologie în izolare la Spitalul Universitar Fundación Alcorcón”, de Ana Mª Espuela, asistent medical al unității de oncohematologie.
Al treilea tabel, „Viitorul nursingului, o realitate”, moderat de Beatriz Toledano, supervizorul Spitalizării și Spitalizării la Domiciliu, a fost alcătuit din intervențiile „Terapii complementare în managementul durerii la pacienții cu cancer”, de Raquel Gómez Lombao , asistent medical de sănătate a muncii; „Victimizarea cibernetică la femeile spaniole influente pe Instagram și modul în care le afectează sănătatea”, de Claudia Sánchez Gómez-Tostón, asistentă medicală Spitalul U. de Fuenlabrada și „O nouă abordare a realității virtuale ca prevenire și tratament al sindromului post-UTI: Revista bibliografică”, de Marta Fernández și María Pedrezuela, asistente medicale de urgență la Spitalul Universitar din Móstoles.
Cel de-al patrulea și ultimul tabel, axat pe lucrările academice TFM, TFE și TFR, moderat de David Guadarrama, șeful Departamentului de Cercetare, Inovare și Dezvoltare în Nursing, a inclus prezentările „Conceptul de Asistenta de Practică Avansată”, de Mª Soledad Estevez, asistentă de referință la pacienți anticoagulați; „Pielea: un mijloc de comunicare. Intervenția de asistență medicală de grup pentru a preveni autovătămarea non-suicidă la adolescenți”, de Raquel Lindo, asistent medical specialist în Sănătate Mintală, „Alergeni în laptele matern și dietele de eliminare”, de Alba Torrejón, asistentă de spitalizare în unitatea de Medicină Internă și custodia spitalului și „La imbarcare pentru Asistentele proaspăt înscrise în Unitatea de Spitalizare Chirurgicală. Management Project”, de Vanesa Ruiz Luján, supervizor spitalizare specialități chirurgicale.
Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul Fundației Alcorcón sărbătorește cea de-a 17-a ediție a Zilei activității științifice pentru Nursing, cu aproape 200 de participanți