#Madrid –

Comunitatea Madrid a primit recunoașterea Aslan 2024 la categoria Sănătate pentru transformarea digitală a Serviciului de Sănătate din Madrid (SERMAS) și strategia sa în jurul datelor. Acest proiect, cunoscut sub numele de Genesis (generație de sistem informațional de sănătate), pune bazele unei organizații susținute de tehnologie și orientată către profesioniști și pacienți. Utilizarea datelor mari, prin inteligența artificială (AI) și alte instrumente, înseamnă că lucrătorii SERMAS au mai multe instrumente pentru a oferi o îngrijire mai bună.

Datorită acestui proiect, care unifică peste 400 de surse de date și creează un singur depozit de sănătate cu peste 1,6 miliarde de obiecte stocate, există o îmbunătățire a experienței generale a pacientului, scurtarea timpilor, reducerea costurilor asociate serviciului sau îmbunătățirea accesibilității și navigației. a sistemului. Această transformare a asistenței medicale din Madrid se bazează pe patru piloni: accesibilitate, telemedicină, AI și gestionarea datelor din domeniul sănătății.

La rândul său, Spitalul Universitar Puerta de Hierro din Majadahonda a câștigat premiul la categoria Inteligență artificială pentru sistemul său de management al informațiilor din Departamentul de Urgențe. Proiectul Rosetta 360 System AI citește episoadele de urgență într-un mod complet de înțeles, putând face acest lucru în timp real, ceea ce permite cunoașterea imediată a stării acestora (cele mai frecvente patologii, volumul asistenței, situații anormale etc.), în așa fel încât să faciliteze decizia- luând decizii în fiecare moment.

În această a șaisprezecea ediție a acestor premii, Aslan recunoaște încă o dată cele mai inovatoare proiecte de digitalizare din Administrația Publică, evidențiind eforturile responsabililor care i-au determinat să avanseze un nou model de servicii pentru cetățeni, mai aproape și mai eficient.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid, recunoscută pentru transformarea digitală în serviciul său de sănătate publică