#Madrid –

O ACREDITAȚIE INTERNAȚIONALĂ CARE EVIDENȚEAZĂ inițiativele geriatrice DIN ACEST SERVICIU

Spitalul Gregorio Marañón, un centru public din Comunitatea Madrid, a obținut acreditarea GERA pentru angajamentul său de a obține, în fiecare zi, cele mai înalte standarde de îngrijire și calitate a îngrijirii pe care centrul le oferă vârstnicilor care vin la Serviciul său de sănătate. Urgențe. Aceasta este o recunoaștere internațională care evidențiază inițiativele geriatrice ale centrelor pentru a se asigura că pacienții în vârstă primesc îngrijiri de calitate, bine coordonate în departamentul de urgență. Obținerea acestuia atestă că sunt îndeplinite criteriile Programului de Acreditare a Departamentului de Urgență Geriatrică al Colegiului American al Medicilor de Urgență (ACEP) pentru a garanta că pacienții mai în vârstă primesc îngrijiri de calitate în Departamentul de Urgență și că centrul implementează acțiuni specifice pentru realizarea acesteia.

Serviciul de Urgență al Spitalului Gregorio Marañón a primit recent acreditarea prestigioasă a Programul de acreditare al Departamentului de Urgență Geriatrică (GEDA în acronimul său în engleză), care recunoaște angajamentul de a obține, în fiecare zi, cele mai înalte standarde de îngrijire și calitate a îngrijirii pe care Marañón le oferă persoanelor în vârstă care caută acest serviciu.

Această semnificație reprezintă recunoașterea internațională care aprobă standardele înalte de calitate și excelență ale Serviciului de Urgență al spitalului în îngrijirea geriatrică. De asemenea, este de remarcat echipa multidisciplinară care este responsabilă pentru îngrijirea și coordonarea nevoilor adesea unice ale pacienților vârstnici aflați în camera de urgență.

Distincția GEDA în Departamentul de Primiri Urgențe oferă valori diferite atât pacienților, profesioniștilor, cât și spitalului însuși. Acreditarea este reprezentată de inițiative specifice de geriatrie care ridică nivelul de îngrijire pentru persoanele în vârstă într-una sau mai multe zone specifice și de protocoale care vizează o mai bună îngrijire a adulților în vârstă. Concret, în Marañón, a fost evaluată pregătirea optimă a mediului fizic pentru eliminarea barierelor, promovarea mobilizării și orientării temporale. De asemenea, detectarea riscului de abuz la persoanele în vârstă, creată din comiterea violenței. Acest protocol se aplică întregii organizații, dar sunt stabilite măsuri specifice pentru serviciile de urgență. De asemenea și în același sens, personalul este identificat și instruit pentru a garanta tranziții optime de îngrijire de la Urgențe în alte sedii.

Programul de Acreditare a Departamentului de Urgență Geriatrică a fost dezvoltat de liderii de medicină de urgență de la Colegiul American al Medicilor de Urgență (ACEP) pentru a se asigura că pacienții mai în vârstă primesc îngrijiri de calitate, bine coordonate, la nivelul corespunzător, la fiecare vizită în cadrul Serviciului de Urgență propriu.

El Marañón un „spital prietenos”

În cadrul Planului cuprinzător pentru fragilitate și promovarea longevității sănătoase al Comunității Madrid și sub titlul „Serviciul prietenos”, Spitalul Gregorio Marañón a dezvoltat o serie de acțiuni în zona de spitalizare geriatrică a clădirii sale de pe Calle Francisco Silvela. , dedicat adaptării și semnalizării coridoarelor de la etaj, lăsând o parte a coridorului liberă de obstacole pentru ca pacienții să poată merge liber și astfel să încurajeze activitatea în acest mediu numit „zonă de mers”.

De asemenea, și în cadrul inițiativelor Comisiei de Umanizare din Marañón însăși, cele patru săli de așteptare de la etajele geriatrice au fost dotate cu mobilier pentru ca pacienții și familiile să aibă un loc de întâlnire prietenos în afara camerelor, cu un spațiu mic pentru a lua masa, și aceste camere au fost decorate cu picturi murale care creează atmosfera cu peisaje relaxante, alese de pacienți și profesioniști.

Sursa: Comunitatea Madrid – Serviciul de Urgență al Spitalului Gregorio Marañón, recunoscut pentru garantarea îngrijirii de calitate pentru pacienții în vârstă