#Madrid –

700 de profesioniști au participat, personal și online, la conferința organizată de Direcția Generală de Formare pe 26 aprilie la Palatul Neptuno din Madrid.

Conferința, inaugurată de ministrul Economiei, Finanțelor și Ocupării Forței de Muncă din Comunitatea Madrid, Rocío Albert, a reunit companii, organizații de afaceri și sindicate, entități din sectorul terț și profesioniști din domeniul muncii și al educației.

Albert și-a început discursul subliniind importanța recunoașterii muncii și a acreditării experienței și pregătirii dobândite de lucrători ca forțe motrice și piese cheie ale companiilor, precum și „calificarea profesională ca o provocare pentru toată lumea (firma, muncitor, administrație, dar). acum și o oportunitate.”

Directorul general adjunct de promovare duală și relații cu compania a Ministerului Educației, Formării Profesionale și Sportului, Yolanda González Sánchez, a invitat organizațiile prezente să continue colaborarea cu administrația pentru adaptarea formării la nevoile reale ale companiei.

Prin intermediul a trei mese rotunde au fost discutate subiecte de mare actualitate precum convergența noii Legi a formării profesionale cu acreditarea competențelor profesionale, experiențele companiilor care au participat la procesele de acreditare a competențelor profesionale pentru personalul lor și procedura spusă de protagoniștii, cu cazuri reale de participare și perfecționare.

Viceministrul Economiei și Ocupării Forței de Muncă, Daniel Rodríguez, a încheiat ziua evidențiind acreditarea competențelor profesionale ca instrument fundamental de îmbunătățire a inserției profesionale, atât a șomerilor, cât și a persoanelor angajate, considerând acreditarea competențelor ca un instrument esențial în acest obiectiv. .

Toate informațiile despre zi (program, videoclipuri, speakeri…) pot fi consultate în cele ce urmează legătură

Sursa: Comunitatea Madrid – Participare cu succes la conferința „De la provocare la oportunitate” privind acreditarea competențelor profesionale