#AlcaladeHenares – Alcalá de Henares găzduiește cea de-a cincea ediție a Forumului Internațional Expansión, o întâlnire care reunește o bună parte a elitei economice, de afaceri, politice și instituționale a țării noastre și a Europei pentru a dezbate problemele majore care afectează panorama națională, continentală și globală. . Majestatea Sa Regele a încheiat miercuri seara prima zi a acestui Forum la Parador de Turismo, care, convocat de ziarul economic „Expansión”, reunește peste șaizeci de înalți reprezentanți ai Administrației, ai clasei politice, ai mediului de afaceri, finanţe, diplomaţie sau jurnalism.

Miercuri, la prânz, Paraninfo al Universității Cisneriana a găzduit ceremonia de deschidere a Forumului în care, alături de cel de-al treilea vicepreședinte al Guvernului, Teresa Ribera, și rectorul Universității din Alcalá, José Vicente Saz, primarul din Alcalá. Alcala, Judith Piquet.

Pe lângă faptul că a salutat „un oraș străvechi, dar dedicat viitorului precum Alcalá”, consilierul s-a felicitat pentru întâlnirea unui grup atât de prestigios de experți și autorități pentru a dezbate și reflecta asupra problemelor majore ale momentului. „Sunt convins că o astfel de acumulare de talent, inteligență și viziune pentru viitor în această întâlnire va avea cele mai bune rezultate pentru a susține modelul de prosperitate de care ne bucurăm în Comunitatea Madrid și că va rămâne ferm în fața orice atac sau amenințare”, a spus Piquet.

Conclav al autorităților naționale și internaționale

Geopolitica și geoeconomia și Inteligența artificială au fost cele două mari probleme care s-au concentrat pe mesele rotunde, prezentările și interviurile din prima zi a Forumului, care are loc la Parador. Printre participanți s-au numărat ambasadorul Statelor Unite în Spania, Julissa Reynoso; președintele Partidului Popular, Alberto Núñez Feijóo; președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso; fostul prim-ministru al Italiei, Enrico Letta; guvernatorul Băncii Spaniei, Pablo Hernández de Cos; secretarul general al Unctad (Organizația Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare), Rebeca Grynspan; președintele executiv al Telefónica, José María Álvarez-Pallete; președintele Repsol, Antonio Brufau, sau CEO-ul Inditex, Óscar García Maceiras.

Joia aceasta vor avea loc sesiuni de dimineață și după-amiază la Parador dedicate unor subiecte precum noile provocări ale sectorului bancar, energie, inovare în afaceri sau viitorul orașelor. președintele CEOE, Antonio Garamendi; fostul președinte al Guvernului, José María Aznar; miniștrii Afacerilor Externe și Economiei, José Manuel Albares și, respectiv, Carlos Cuerpo; președintele executiv al Naturgy, Francisco Reynés; președintele CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, și arhitectul Norman Foster, vor fi câțiva dintre vorbitori.

Ceremonia de închidere va avea parte de Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate și Vicepreședinte al Comisiei Europene, Josep Borrell.

Sursa: Regele închide prima zi a Forumului V de Expansiune de la Parador, care reunește la Alcalá o mare parte a elitei economice, afacerile…