#Spania – Afiș pentru Ziua Internațională a Familiei.
Distribuie pe Pablo Bustinduy a explicat de ce este necesar ca Spania să adopte o măsură de acest tip și, în primul rând, s-a referit la procentul din PIB pe care alte țări îl alocă copiilor și familiilor. Spania alocă 1,5% în timp ce investiția medie în Uniunea Europeană este de 2,4%, a indicat ministrul, ceea ce înseamnă că țara noastră este cu un punct sub medie și sub alte țări mai sărace precum Polonia sau Irlanda, „care au avut și ele mari ratele sărăciei copiilor și au reușit să le reducă datorită investițiilor mai mari, în timp ce Spania menține rate îngrijorătoare”, a menționat el.
Ministrul Drepturilor Sociale a mai susținut că prestația parentală să fie universală pentru că, asigură el, este mai eficientă în reducerea sărăciei copiilor, așa cum indică datele din acele țări care se angajează pentru universalitate, precum Germania, Austria, Olanda, Irlanda. , Suedia și Polonia. Pablo Bustinduy a mai subliniat că universalitatea are mai puține sarcini birocratice și că trebuie să fie însoțită de o reformă fiscală progresivă.
„Principala dificultate care există chiar acum în Spania în a întemeia o familie este cea economică, dar și de conciliere, în special pentru femei”, a subliniat Pablo Bustinduy, denunțând că mai multe rapoarte detaliază că femeile continuă să își asume majoritatea sarcinilor aferente. Din acest motiv, ministrul și-a stabilit ca obiectiv important reducerea acestui decalaj de gen, ale cărui consecințe, asigură el, au un impact din ce în ce mai mare asupra societății noastre. De exemplu, Pablo Bustinduy s-a referit la faptul că tot mai multe femei sunt nevoite să amâne decizia de a avea copii până după vârsta de 40 de ani, Spania, a amintit el, fiind țara din Uniunea Europeană cu cel mai mare număr de femeile aflate în această situație.
Etichete: Social Drepturi sociale UE Sursa: Guvernul Spaniei – Pablo Bustinduy anunță că Legea Familiei va oficializa un ajutor parental