#Madrid –

Această ediție se concentrează pe consolidarea loialității în rândul personalului medical

Profesioniştii din domeniul sănătăţii din diferite spitale, centre de sănătate şi alte entităţi sanitare europene au vizitat Spitalul Universitar Fundación Alcorcón, un centru public din Comunitatea Madrid, în cadrul programului Federaţiei Europene a Spitalelor şi Asistenţei Sănătăţii (HOPE). Motto-ul acestei ediții a fost „Construiți loialitatea în rândul personalului medical”. Vizita și intervențiile au fost coordonate de șeful Unității de Medicină Preventivă a spitalului, dr. Gil Rodríguez.

Profesioniştii din domeniul sănătăţii din mai multe ţări europene au vizitat Spitalul Universitar al Fundației Alcorcón pentru a afla despre acțiunile acestui centru spitalicesc din Comunitatea Madrid în consolidarea și dezvoltarea performanței profesionale. Această vizită face parte din programul de colaborare al Federația Europeană a Spitalelor și a Sănătății (HOPE)pe care anul acesta și-a ales ca motto și axă „Consolidați loialitatea personalului medical.”

Seful de la Unitatea de Medicină Preventivă al Spitalului Fundației Alcorcón, și responsabil pentru programul HOPE din centru, Dr. Gil Rodríguez Caravaca, și director economico-financiar al spitalului, Juan Carlos Alonso, le-a urat bun venit celor 15 profesioniști din toată Europa care participă la această ediție.

Ulterior, au vizitat unitățile spitalicești și au avut intervențiile dr. Montserrat Pérez Encinas, șeful ÁZona farmaciede la dr. Maria Pilar Cárdenas, medic din Unitatea de Medicină Preventivă, și de la însuși dr. Rodriguez Caravaca, printre alții.

HOPE (European Hospital and Healthcare Federation) este o organizație neguvernamentală care urmărește să promoveze îmbunătățirea sănătății cetățenilor din țările Uniunii Europene, precum și să promoveze eficacitatea, eficiența și umanitatea în organizarea și funcționarea spitale, servicii și sisteme de sănătate ale țărilor Uniunii Europene.

În fiecare an HOPE organizează un program de schimb profesional, unic în Europa. Acest program de schimb își propune ca participanții să dobândească o mai bună înțelegere a funcționării sistemelor sanitare și spitalicești din diferitele țări ale Uniunii Europene și, în special, să faciliteze cooperarea, schimbul și libera circulație a profesioniștilor din domeniul sănătății.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul Fundației Alcorcón primește vizite de la profesioniști din domeniul sănătății din țări europene în cadrul programului Federației Europene a Spitalelor și Asistenței Sănătății