#Torrejon – • Acestea sunt 5 investiții mari încadrate în Programul Regional de Investiții al Comunității Madrid. Trei în construcție, cum ar fi Centrul Cultural Mediaforum Soto-Zarzuela, Judecătoria Torrejón de Ardoz – Clădirea Judiciară Unică și Tunelul din Bulevardul Constitución cu Cañada; iar două au fost deja finalizate, precum noul pasaj subteran Fresnos și renovarea mai multor străzi din centrul orașului.

• În acest sens, prin PIR, se construiește noul Mediaforum Centro Cultural Soto-Zarzuela, care va avea patru spații diferite: centrul cultural propriu-zis, o bibliotecă și sală de studiu, un auditorium și unul pentru seniori, finanțate tot cu aceasta. plan, lucrările tunelului Bulevardul Constitución cu strada Cañada sub șinele de tren sunt în curs de licitație și vor permite îmbunătățirea comunicațiilor între cele două zone separate de calea ferată

• La aceste inițiative, trebuie adăugate și alte îmbunătățiri realizate de ambele administrații, deja finalizate, precum remodelarea străzilor din centrul istoric al orașului sau noul pasaj subteran Fresnos, sub M206-Avenida de la Luna, care are a creat un nou acces cu circulație în două sensuri și care reprezintă o nouă intrare în acest cartier

• Aceste 5 investiții au o alocare regională aproximativă de 30 de milioane de euro, care sunt finalizate cu peste trei milioane de euro contribuite de către Consiliul Local

• Alte investiții planificate în oraș sunt Planul Vive pentru locuințe la prețuri accesibile pentru Torrejoneros, extinderea Institutului Juan Bautista Monegro, construcția Centrului de Sănătate Soto Henares sau noua Stație de Pompieri, printre altele.

• Alejandro Navarro Prieto a subliniat că „în calitate de primar al orașului Torrejón de Ardoz vreau să mulțumesc președintelui Comunității Madrid, consilierului prezidențial și întregului guvern regional pentru angajamentul mare față de orașul nostru, deoarece sunt multe investiții care au fost făcute în ultimii ani și cei care urmează să vină. „Toți contribuie la îmbunătățirea Torrejón și la calitatea vieții vecinilor săi.”

• Ministrul Președinției, Justiției și Administrației Locale al Comunității Madrid, Miguel Ángel García Martín, l-a felicitat pe primar pentru „proiectele care se dezvoltă în oraș și a reafirmat angajamentul guvernului regional față de Torrejón și îmbunătățirea calității viata vecinilor”
Primarul orașului Torrejón de Ardoz, Alejandro Navarro Prieto, și consilierul Președinției, Justiției și Administrației Locale a Comunității Madrid, Miguel Ángel García Martín, au vizitat în această dimineață trei dintre principalele lucrări promovate de Comunitatea Madrid și oraș. Consiliul torrejonero care se desfășoară în oraș. Acestea sunt 5 investiții mari încadrate în Programul Regional de Investiții al Comunității Madrid. Trei în construcție, cum ar fi Centrul Cultural Mediaforum Soto-Zarzuela, Judecătoria Torrejón de Ardoz – Clădirea Judiciară Unică și Tunelul din Bulevardul Constitución cu Cañada; iar două au fost deja finalizate, precum noul pasaj subteran Fresnos și renovarea mai multor străzi din centrul orașului.

Torrejón de Ardoz, 17 mai 2024. În acest sens, prin PIR se construiește noul Mediaforum Centro Cultural Soto-Zarzuela, care va avea patru spații diferite: centrul cultural propriu-zis, o bibliotecă și sală de studiu, un auditorium și unul pentru seniori, finanțat cu acest plan, sunt în curs de licitație lucrările Tunelului Bulevardul Constitución cu strada Cañada sub șinele de tren și vor permite îmbunătățirea comunicațiilor între cele două zone separate de calea ferată.

La aceste inițiative, trebuie adăugate și alte îmbunătățiri realizate de ambele administrații, deja finalizate, precum remodelarea străzilor din centrul istoric al orașului sau noul pasaj subteran Fresnos, sub M206-Avenida de la Luna, care a creat un nou acces cu circulatie pe dublu sens si care reprezinta o noua intrare in acest cartier.

Aceste 5 investiții au o alocare regională aproximativă de 30 de milioane de euro, care se completează cu peste trei milioane de euro contribuite de către Consiliul Local.

Alte investiții planificate în oraș sunt Planul Vive pentru locuințe la prețuri accesibile pentru Torrejoneros, extinderea Institutului Juan Bautista Monegro, construcția Centrului de Sănătate Soto Henares sau noua Stație de Pompieri, printre altele.

Alejandro Navarro Prieto a subliniat că „în calitate de primar al orașului Torrejón de Ardoz vreau să mulțumesc președintelui Comunității Madrid, consilierului prezidențial și întregului guvern regional pentru angajamentul mare față de orașul nostru, deoarece sunt multe investiții care au fost făcute în ultima perioadă. anii și cei care vor veni. „Toți contribuie la îmbunătățirea Torrejón și la calitatea vieții vecinilor săi.”

Ministrul Președinției, Justiției și Administrației Locale al Comunității Madrid, Miguel Ángel García Martín, l-a felicitat pe primar pentru „proiectele care se dezvoltă în oraș și a reafirmat angajamentul guvernului regional față de Torrejón și îmbunătățirea calității viețile vecinilor.”

Tribunal:

 Modernul Palat de Justiție Torrejón de Ardoz – Clădire Judiciară Unică care se construiește cu o investiție de 17,5 milioane de euro pe Avenida de la Constitución (parcela de lângă Școala Camino Real) și va grupa toate instanțele din oraș. Proprietatea, de peste 11.000 de metri pătrați repartizați pe mai multe etaje, va avea un consum minim de energie, fiind o construcție durabilă cu dotări funcționale care sunt pe deplin accesibile persoanelor cu diversitate funcțională.

 Noul sediu judiciar va concentra cele cinci sedii ale districtului judiciar din Torrejón de Ardoz într-o singură clădire nouă. Această clădire este proiectată acordând prioritate protecției celor mai vulnerabile victime, cu rute diferențiate și o cameră Gesell pentru luarea declarațiilor minorilor.

 Este o clădire modernă și inovatoare care este construită pe un teren de peste 6.000 de metri pătrați situat pe Avenida de la Constitución numărul 188, care a fost donat de Consiliul Municipal Torrejón de Ardoz. Instalația va avea calificarea BREEAM sustainable building, care încurajează construcția care aduce beneficii economiilor, sănătății și situației de mediu a tuturor persoanelor legate de utilizarea unei clădiri (chiriași, utilizatori, promotori, proprietari sau manageri).

 Această nouă facilitate mare va găzdui 14 instanțe, patru dintre ele rezervate, pe lângă o instanță de serviciu și dotate, de asemenea, cu Stară Civilă și sală de nunți; Unități administrative de atenție și informare a cetățenilor (CIVITAS); Serviciul Comun pentru Acte de Comunicare (SCAC); Birourile de Asistență pentru Victimele Criminalității (OAVD); Parchetul, Criminalistică; Protopopiatul; Asociații de Avocați și Avocați; Postul de poliție și alte servicii auxiliare.

Centrul Cultural Mediaforum Soto-Zarzuela:

 Torrejón de Ardoz va avea noul Mediaforum Centro Cultural Soto-Zarzuela care va deservi aceste cartiere și va avea o bibliotecă-sala de studiu, săli de studiu în grup, sală de adunări, 2 săli polivalente, 12 săli de clasă pentru cursuri și ateliere, sală de expoziții, seniori Centru și loc de joacă pentru copii

 Noul Mediaforum Centro Cultural Soto-Zarzuela este construit pe terenul municipal de 6.000 de metri pătrați situat lângă pasajul subteran dintre Avenida de la Constitución și Paseo de la Democracia și șinele de tren. Situat, așadar, între cartierele Soto Henares, Zarzuela și Soto Norte pentru a-și deservi în principal vecinii.

 Este vorba despre o investiție de 6.085.850 euro și este unul dintre proiectele incluse în Programul Regional de Investiții 2022-2026.

Tunelul Constitución Avenue cu Cañada:

 Tunelul Constitución Avenue cu Cañada este un nou tunel care va fi construit sub șinele de tren care leagă Constitución Avenue de strada Cañada și va îmbunătăți comunicațiile între cele două zone separate de calea ferată. Se alătură altora similare precum Tunelul Fresnos, lansat recent. Lucrările sunt programate să înceapă în septembrie 2024.

Sursa: Primarul, Alejandro Navarro, și consilierul Președinției, Miguel Ángel García, au vizitat principalele proiecte…