#Madrid –

Consiliul de Guvern al Comunităţii Madrid a autorizat, în şedinţa sa de marţi, licitaţia pentru serviciul de transport sanitar terestru programat pentru pacienţii aflaţi în ambulanţe al Serviciului Regional de Urgenţă Medicală (SUMMA 112). Investiția se ridică la 231 de milioane de euro și are o perioadă de execuție de cinci ani.

Acest contract are în vedere transferul pacienților atunci când primesc asistență medicală, în centre proprii sau subvenționate, conduse de Serviciul de Sănătate din Madrid (SERMAS).

Pentru a beneficia de aceste resurse, utilizatorii trebuie să îndeplinească cerința că nu sunt în măsură să poată călători cu mijloace obișnuite și că starea lor de sănătate nu indică necesitatea îngrijirilor medicale pe parcurs. Prin urmare, acestea se adresează persoanelor care trebuie să meargă la un consult, o analiză cu un specialist sau să primească tratament și cărora medicul le prescrie serviciul public de ambulanță.

În cursul anului 2023, SUMMA 112 a organizat furnizarea de transport medical neurgent în vehicule pentru aproape 1,2 milioane de persoane. Serviciul de Urgență Medicală al Comunității Madrid efectuează și transportul urgențelor sanitare, precum și transportul de organe și echipamente în procesele de donare și transplant și cel al pacienților neonatali.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid aprobă 231 de milioane de euro pentru serviciul de transfer al pacienților în ambulanțe