#Madrid –

Comunitatea Madrid a lansat programul DeepTech Madrid pentru a promova și susține antreprenoriatul și inițiativa de afaceri care își bazează activitatea pe dezvoltarea științifică a regiunii. Această inițiativă, gestionată prin Madrid+D Knowledge Foundation, oferă granturi între 5.000 și 20.000 de euro antreprenorilor și startup-urilor pentru crearea și consolidarea proiectelor lor.

Companiile deeptech Aceștia lucrează pentru a oferi soluții tehnologice inovatoare la provocările sociale majore. Comunitatea Madrid concentrează peste 350, care provin din rețeaua sa de universități și centre de cercetare și care sunt deținători de brevete și licențe care le permit să-și recupereze investiția.

Pentru a consolida și susține în continuare acest ecosistem important, DeepTech Madrid a deschis apelul pentru două linii de ajutor financiar. Primul, numit Proiecte antreprenoriale de deep techse adresează oamenilor de știință, cercetătorilor și profesioniștilor cu legături cu instituții cu activitate științifică și cu sedii din regiune, precum universități, organizații publice de cercetare, spitale, fundații publice și private, care își desfășoară activitatea profesională și doresc să înființeze o companie. cu un grad ridicat de inovare bazat pe cunoștințele științifice generate.

În această modalitate vor fi selectate 20 de proiecte antreprenoriale, fiecare dintre ele va primi 5.000 de euro pentru dezvoltarea unui Plan de Creare a Afacerilor. lansare care trebuie să definească paşii şi instrumentele necesare lansării noii companii.

A doua linie, Startup-uri de deep techse adresează companiilor legal constituite de la 1 ianuarie 2016 cu domiciliul social și fiscal în Comunitatea Madrid, cu un grad ridicat de inovație și cunoștințe științifice demonstrate.

În acest caz, vor fi selectați 12 startup-uri iar fiecare dintre ei va primi 20.000 de euro pentru configurarea unui plan de creștere, dezvoltare de produs sau intensificecare va defini etapele și instrumentele pentru evoluția și consolidarea acestuia.

Persoanele și companiile interesate să participe la această cerere de ajutor își pot depune cererile până pe 30 iunie. Toate informațiile despre modalitățile și procedurile pot fi consultate pe site-ul web al Fundația madri+d Knowledge.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid lansează ajutoare de până la 20.000 de euro startup-urilor care promovează activitatea științifică