#Madrid –

Comunitatea Madrid a activat săptămâna aceasta un nou protocol cu ​​informații privind măsurile de sprijin pentru persoanele cu dizabilități, care este oferit prin serviciul telefonic pentru cetățeni 012. Acesta este un efort de colaborare între Agenția Madrid pentru Sprijinirea Persoanelor cu Dizabilități (AMAPAD) și Direcţia Generală de Asistenţă Cetăţeană şi Transparenţă.

Părțile interesate pot apela la această resursă publică, care îi va ajuta să cunoască și să solicite măsuri de sprijin sau obligațiile celor care exercită de facto tutelă sau curator, printre altele. În acest scop, oficialii AMAPAD au instruit coordonatorii 012 cu privire la aspectele necesare în această problemă.

În plus, li s-a furnizat un dosar cu cele mai frecvente întrebări pe care acest grup le pune de obicei. Aceste informații au fost adaptate pentru o citire ușoară de către Plena Inclusion Madrid, astfel încât orice persoană cu dizabilități să aibă acces la ele.

012 are trei canale de comunicare specializate disponibile 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an. Dintre acestea, se remarcă 012 Women, care deservește cei care pot fi victime ale violenței. Acest serviciu public a primit peste 400.000 de apeluri în primul trimestru al acestui an, iar majoritatea interogărilor sunt legate de transport (24%), probleme sociale (17%) și locuințe (14%).

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid activează un nou protocol pe 012 cu informații privind măsurile de sprijin pentru persoanele cu dizabilități prin 012