#Madrid –

Asistentele subliniază cele cinci momente cheie în care este necesar să se ia această precauție

În ritm de reggaeton și sub titlul „Știu că nu sunt perfect”, profesioniștii de la Centrul de Sănătate Hermanos García Noblejas, din cartierul madrilen San Blas, tocmai au câștigat un premiu al II-lea la Concursul IV Hygiene Audiovisual de la Comunitatea Madrid, organizată de Direcția Generală de Umanizare, Îngrijire și Siguranța Pacienților a Ministerului Sănătății. Asistentele își amintesc de importanța acestui gest care durează doar 20 de secunde înainte de a atinge pacientul sau de a efectua o sarcină aseptică, precum și după atingerea pacientului, menținerea contactului cu mediul înconjurător sau după expunerea la fluide corporale.

Ceremonia de premiere a avut loc în cadrul Conferinței Zilei Mondiale a Igienei Mâinilor, desfășurată recent în Sala de Adunări a Spitalului Universitar Santa Cristina.

Asistenta Aránzazu Alonso Leonardo a participat, în numele echipei, la acest centru de sănătate, însoțită de Sonia Chamarro Rubio, șefa de centre la Direcția de îngrijire a Estului, în care este membru.

La această întâlnire, în care au fost împărtășite experiențe și au fost anunțate rezultatele diferitelor inițiative pe această temă, María Dolores Martínez Patiño, tehnician din Unitatea de Calitate a Managementului Asistenței Primare, a prezentat autoevaluarea în centrele de sănătate, precum și campania lansat pe 5 mai. În numele Managementului Asistenței Primare, a fost prezentă și Inmaculada Mediavilla, coordonatorul Ariei Proces și Calitate.

Sursa: Comunitatea Madrid – Centrul de sănătate Hermanos García Noblejas, recunoscut cu un premiu al doilea în cadrul IV-a Concurs Audiovizual de Igienă a Mâinilor din Comunitatea Madrid