#Madrid –

Comunitatea Madrid investește 8,8 milioane de euro pentru deschiderea a cinci noi grădinițe publice cu 930 de locuri școlare în anul universitar 2024/25. Construcția acestor centre educaționale, situate în Arganzuela, Villaverde, El Cañaveral, Ensanche de Vallecas și Valdebebas, în capitală, a însemnat o investiție totală de 17 milioane de euro pentru Executivul regional.

Consiliul Guvernatorilor a aprobat în ședința de astăzi să scoată la licitație contractele de gestionare indirectă a acestor resurse publice, care urmăresc să ofere cea mai bună educație în această etapă pe lângă facilitarea reconcilierii vieții profesionale și de familie și, de asemenea, egalitatea dintre oportunități.

Toate aceste școli sunt formate din 186 de locuri împărțite în 12 săli de clasă: două pentru copii de la 0 la 1 an, cinci pentru copiii de la 1 la 2 ani și alte cinci pentru copiii de la 2 la 3 ani. În toate cazurile, contractele vor dura până la August 2027. Pentru Selecția ofertelor se vor avea în vedere criterii precum proiectul educațional, propunerea pedagogică, planul de îngrijire a elevilor cu nevoi de sprijin educațional, managementul resurselor umane sau propunerea de activități complementare.

Familiile copiilor acestor cinci noi creșe publice, ca și cele din restul rețelei publice regionale, beneficiază de școlarizare gratuită în această etapă de învățământ neobligatoriu, măsură în vigoare de 5 ani. Datorită acestor inițiative, rata de înscriere la școală a copiilor sub 3 ani este acum la 55,3%, a doua în Spania și cu aproape 10 puncte peste media națională.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid investește 8,8 milioane pentru a deschide cinci noi grădinițe publice anul școlar viitor