#Madrid –

Anul acesta, Comunitatea Madrid alocă 600.000 de euro, cu o creștere a bugetului de 14,3% față de anul precedent, apelului anual de subvenții pe care Ministerul Familiei, Tineretului și Afacerilor Sociale îl direcționează către entități non-profit care deservesc persoane. cu boli psihice grave și de lungă durată în regiunea noastră. Perioada de aplicare pentru aceste granturi, care susțin servicii specializate și centre de zi, va fi deschisă în perioada 30 mai – 19 iunie.

Apelul urmărește să crească participarea socială a persoanelor cu boli mintale și să contribuie la dezvoltarea inițiativelor sociale de îndrumare și sprijin pentru familii. Entitățile beneficiare vor putea acoperi costurile de personal și cheltuielile curente efectuate în anul 2024 pentru întreținerea serviciilor de informare și orientare, a serviciilor de conviețuire familială și socială, precum și a locurilor ocupate în centrele de zi.

Subvențiile se acordă pe bază de concurență conform criteriilor de evaluare cuprinse în ordinul anunţ. Suma care urmează a fi acordată nu poate depăși 75% din costul total al acțiunii subvenționate.

Pe parcursul ultimului exercițiu financiar au fost subvenționate astfel 14 servicii de informare și orientare și 12 servicii de conviețuire familială și socială, dezvoltate de asociații specializate în tulburări specifice (schizofrenie, tulburare borderline de personalitate, tulburare bipolară etc.) sau implementate în diferite domenii ale Geografia Madridului. Sprijin a fost acordat și Centrului de zi al Asociației din Madrid a prietenilor și rudelor pacienților cu schizofrenie (AMAFE). În total, 27 de proiecte dezvoltate de 15 entități, de care au beneficiat 21.653 de persoane.

Rețeaua de asistență socială pentru persoanele cu boli mintale

Acest apel recunoaște activitatea desfășurată de entitățile și asociațiile nonprofit ale persoanelor și familiilor afectate și constituie o completare a politicilor de asistență socială pentru persoanele cu boli mintale care sunt dezvoltate în mod direct de către Direcția Generală de Asistență pentru Persoane cu Dizabilități Madrid printr-o rețea publică specializată formată din peste 230 de centre și servicii de diferite tipuri care se adresează gratuit nevoilor psihosociale, de muncă și rezidențiale ale acestui grup.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid deschide perioada de aplicare pentru subvenții pentru centre și servicii specializate în boli mintale