#Madrid –

Comunitatea Madrid începe luni viitoare apelul ordinar pentru Evaluarea de Bacalaureat pentru Acces la Universitate (EvAU). 39.243 de studenți susțin aceste teste, dintre care 12.902 la Universitatea Complutense din Madrid, 9.690 la Universitatea Autonomă din Madrid, 5.655 la Universitatea Carlos III din Madrid, 5.335 la Universitatea din Alcalá, 4.173 la Universitatea Rey Juan Carlos și , în fine, 1.488 la Politehnică.

În prima zi, studenții se vor confrunta cu discipline de bază la modul Știință și Tehnologie; marți celor de Arte, General și Științe Umaniste și Sociale, în timp ce miercuri și joi va fi rândul opțiunilor. Vineri va fi ziua în care se rezolvă incidentele sau cazurile în care un solicitant nu a putut susține un examen din cauza coincidenței de timp. Cei înscriși care nu pot participa din circumstanțe excepționale și acreditate corespunzător vor putea beneficia de apelul extraordinar, care se va desfășura în perioada 2 – 4 iulie, fără a fi penalizați în procesele de admitere.

Așa cum se întâmplă din 2020, la această ediție participanții pot alege numărul de întrebări sau exerciții de rezolvat dintre cele prezentate în cele două opțiuni. Această posibilitate se menține față de obligația care exista până în 2019 de a selecta o singură variantă.

În plus, sunt păstrate liniile directoare și criteriile de evaluare și corectare care au fost deja raportate la începutul cursului. În ceea ce privește orare, examenele se vor desfășura de la 9:30 la 11:00, de la 12:00 la 13:30 și de la 16:00 la 17:30. Apelul va fi cu cel puțin 30 de minute înainte de începerea fiecărui test.

Cea mai semnificativă noutate din acest an este că veți putea alege între disciplinele Istoria Spaniei sau Istoria Filosofiei în partea obligatorie a EvAU. De asemenea, în cazul acestor două discipline, studenții vor putea face acest lucru în faza specifică celei pe care nu au ales-o în cea obligatorie, care poate fi ulterior ponderată de universități în faza de admitere.

Acces transport public

Pentru dezvoltarea corectă a EvAU, Comunitatea Madrid va activa de luni întărirea transportului public care garantează tuturor participanților transportul lor pe parcursul săptămânii. În ceea ce privește Metroul, dispozitivul special este activat luni pe Linia 6, care deservește campusul Complutense și Politehnică cu o creștere a trenurilor de 62% între orele 7:30 și 9:30 și de la 17:00 la 18:30 . De asemenea, este planificată o creștere a Liniei 12, care face legătura cu Rey Juan Carlos și Carlos III, cu o îmbunătățire a frecvenței de 37,5%, în aceleași intervale orare.

În plus, joi va fi în vigoare cel mai mare număr de convoai care circulă pe L6, cu o creștere de până la 33% de la ora 00:00 până la închiderea serviciului pentru a răspunde cererii pentru serbările de după încheierea examenelor.

În ceea ce privește autobuzele interurbane, acestea vor efectua cu 90 de expediții mai multe decât de obicei pe rutele care leagă capitala de facultățile din Alcalá sau Universitatea Autonomă din Cantoblanco, corespunzătoare liniilor 227, 714 și L2 urbană a orașului Alcalá.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid începe luni testele de admitere la universitate pentru peste 39.000 de studenți