#Madrid –

Au fost abordate siguranța rutieră la locul de muncă în noua mobilitate, inovația în prevenire și bolile profesionale netraumatice.

Institutul Regional de Securitate și Sănătate în Muncă din Comunitatea Madrid (IRSST) a organizat, în colaborare cu Asociația de Afaceri Alcobendas – AICA, a IV-a Întâlnire de Afaceri privind Prevenirea Riscurilor Ocupaționale. Aproape o sută de persoane au participat la eveniment, care a avut loc la sediul Leroy Merlín din Spania, atât personal, cât și online.

La inaugurare, Marina Parra, director general al Muncii și manager al IRSST, a evidențiat angajamentul organizației față de prevenirea riscurilor profesionale, acționând ca un colaborator esențial, necesar și mereu aproape de nevoile companiilor și ale lucrătorilor în lupta lor împotriva riscurile asociate muncii în regiune. În continuare, Luis Suárez de Lezo, secretar general al AICA, a subliniat importanța colaborării companiilor și entităților publice în lupta împotriva accidentelor.

Prima dintre mesele de întâlnire a abordat inovația în noua mobilitate din perspectiva siguranței rutiere ocupaționale. La dezbatere au participat profesioniști de la DEKRA Spania, Fesvial, Fundación MAPFRE și Ayvens. S-a efectuat o revizuire a sistemelor de asistență la conducere și airbag-uri pentru motocicliști, s-a făcut o reflecție asupra viitorului mobilității și a relației acesteia cu posibila scădere a ratei accidentelor.

În spațiul următor, au fost demonstrate diferite propuneri inovatoare și bune practici în prevenirea riscurilor profesionale care au fost deja integrate în diferite companii, precum Leroy Merlin, Previntegrak, Vitaly, QuirónPrevención sau Asepeyo. Unul dintre subiectele cele mai discutate a fost aplicarea Inteligenței Artificiale la prevenirea riscurilor profesionale. În continuare, a fost dezvoltat un grup de experți în prevenirea bolilor profesionale netraumatice, în care profesioniștii de la Ynfinit, Previntegra și Fundația Freno al Ictus au discutat despre diferite aspecte legate de accident vascular cerebral și impactul stresului sau anxietății asupra lucrătorilor și managerilor.

Închiderea evenimentului a inclus intervenția secretarului general al IRSST, Martha Pulido, care a explicat liniile de acțiune ale institutului pentru 2024 și a reafirmat angajamentul organizației față de țesătura de afaceri din Comunitatea Madrid și interesul său în colaborarea cu companiile pentru realizarea unei reduceri a accidentelor de muncă.

Sursa: Comunitatea Madrid – IRSST organizează a IV-a Întâlnire de afaceri privind prevenirea riscurilor profesionale