#Madrid –

ACORDAT PRIN Jurnalul MEDICAL SI POSTA FARMACEUTICA

Dr. Julio Ancochea Bermúdez, șeful Serviciului de Pneumologie de la Spitalul Universitar La Princesa, un centru public din Comunitatea Madrid, a primit „Premiul Admirabil” 2024 la categoria Medicină. Aceste premii sunt acordate de publicațiile Diario Médico și Correo Farmacéutico ca o distincție profesioniștilor din domeniul sănătății care s-au remarcat în medicină, farmacie, asistență medicală și cercetare.

Din 2000 Julio Ancochea Bermúdez este șeful Serviciului de Pneumologie la Spitalul Universitar La Princesa, al cărui director medical a fost și director medical între 1994 și 1998. Din 2009 este coordonator al Strategiei BPOC a Sistemului Național de Sănătate. În prezent, este, de asemenea, profesor titular la Facultatea de Medicină a Universității Autonome din Madrid și președinte al Asociației Medicilor din Galicia (ASOMEGA).

De asemenea, a fost președinte al Fundației Spaniole de Plămâni (RESPIRA) și al Societății Spaniole de Pneumologie și Chirurgie Toracică (SEPAR), precum și președinte al SEPAR Solidaria 2010-2018.

Este autorul diverselor publicații, inclusiv 10 cărți, 62 de capitole de carte și aproape 200 de articole publicate în reviste internaționale și naționale. Director a 36 de cursuri de doctorat și a 14 teze de doctorat. Profesor și lector invitat la peste 500 de cursuri și conferințe. Investigator principal în peste 35 de studii clinice.

A primit diverse premii, precum Doctorul Anului (2007), Premiul de la Forumul Pacienților din Spania (2009), premiul pentru angajament social din partea Societății Spaniole de Medicină Generală și de Familie (2010), premiul de aur ASOMEGA/Madrigallego pentru merit. în Medicină (2010), Pneumologul Anului (NeumoMadrid, 2010), premiul pentru inovație și progres în domeniul pneumologiei (NeumoMadrid, 2013), premiul Galician Health Personality (2014), premiu pentru medicul spaniol cu ​​cea mai bună reputație în specialitatea Pneumologie (MRS, 2014) și premiul pentru Personalitatea Socio-Sanitară a anului (NeumoMadrid 2016).

Aceste premii, prezentate pe 21 mai la Fabrica Regală de Tapiserie din Madrid, au recunoscut câștigătorii într-un eveniment care a reunit numeroși profesioniști din domeniul sănătății din Comunitatea Madrid.

La categoria Medicină au mai fost premiați Luis Madero, șeful Serviciului de Oncohematologie și Transplant Hematopoietic de la Spitalul Universitar de Copii Niño Jesús din Madrid; și Eduard Vieta, șeful Serviciului de Psihiatrie și Psihologie de la Spitalul Clínic din Barcelona.

Dr. Julio Ancochea a fost însoțit de ministrul Sănătății din Comunitatea Madrid, Fátima Matute; directorul general al Spitalului Universitar La Princesa, José Julián Díaz Melguizo, și o parte din echipa de conducere a centrului.

Sursa: Comunitatea Madrid – Șeful Serviciului de Pneumologie de la Spitalul de La Princesa, premiat în „Premiile Admirabile” 2024