#Madrid –

Comunitatea Madrid va promova un mare parc logistic în Arganda del Rey, cu o suprafață de aproape trei milioane de metri pătrați, pentru a promova regiunea ca pol de atracție pentru schimbul de mărfuri la nivel internațional și ocuparea forței de muncă.

Acest lucru a fost evidențiat astăzi de ministrul Președinției, Justiției și Administrației Locale, Miguel Ángel García Martín, în timpul vizitei sale pe acest teren industrial situat în jurul a două străzi importante din oraș, care sunt paralele cu A-3 (Autovía del Este), „o zonă foarte bine conectată care va fi folosită pentru depozitarea, gestionarea și distribuția diferitelor produse, cu care vom consolida rolul strategic al teritoriului Madridului în această zonă.”

Aprobarea definitivă de către consiliul orășenesc Arganda a Planului parțial va permite guvernului regional să promoveze activitatea de afaceri în sud-est și, mai ales, în populațiile zonei. Pe aceste terenuri, al căror proprietar este compania publică Planifica Madrid, Executivul regional va face o investiție de 90 de milioane de euro.

Acesta va avea terenuri care pot depăși 360.000 de metri pătrați și va oferi operatorilor naționali și internaționali o locație cu infrastructură de calitate și tehnologie înaltă.

De asemenea, amplasarea acestuia îi permite să profite de avantaje mari precum legăturile directe cu autostrada menționată mai sus și cu autostrada R-3, apropierea de terminalul de marfă al Aeroportului Internațional Adolfo Suárez Madrid-Barajas și legătura cu fluxurile de mărfuri ale portul Valencia.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va promova un mare parc logistic în Arganda del Rey pentru a promova regiunea ca pol de atracție pentru comerțul internațional