#Madrid –

Comunitatea Madrid va întări mâine serviciul pe linia 10 de Metrou cu ocazia difuzării finalei Ligii Campionilor pe ecranele speciale instalate pe stadionul Santiago Bernabéu, pentru ca suporterii să poată urmări în direct meciul care va înfrunta echipa Real Madrid și Borussia Dortmund.

Acest dispozitiv specific dezvoltat de suburban se va desfășura progresiv și va începe cu o oră înainte de începerea meciului, în jurul orei 20.00, cu scopul de a facilita sosirea eșalonată a suporterilor echipei madrilene. Cea mai mare creștere a trenurilor va avea loc la sfârșitul perioadei, în jurul orei 23:30, cu aproape 55% mai multe convoai care circulă în mod normal.

Prezența personalului și securitatea va crește, de asemenea, pentru a satisface creșterea cererii de călătorie și pentru a asigura o mobilitate adecvată în zonă. Gara cu cel mai mare aflux de călători va fi Santiago Bernabéu (L10), deși din cauza lucrărilor de remodelare care se realizează la infrastructură, se recomandă folosirea celor mai apropiate precum Nuevos Ministerios (L6, L8 și L10) care este situat la 750 de metri; Cuzco (L10) la 510 metri; o Estrecho (L1) și Concha Espina (L9) la un km distanță.

Mai mult, dacă Real Madrid va fi proclamat campion, Metro a planificat mai multe întăriri pe liniile 2, 4 și 10 pentru a facilita transferul suporterilor în zona din jurul Plaza de Cibeles, spațiul obișnuit de sărbătoare al echipei, atât sâmbătă seara, cât și duminică toată ziua. . Astfel, L2 și L10 ar crește numărul de trenuri cu până la 55%, în timp ce L4 ar crește numărul de trenuri cu până la 67%.

În cele din urmă, trenul suburban va asigura o navetă de noapte care va conecta terminalele T1, T2, T3 și T4 cu gara Nuevos Ministerios fără opriri intermediare, pentru a facilita întoarcerea celor care au călătorit în Anglia pentru a viziona meciul. Acest serviciu va începe să funcționeze la ora 4:00 dimineața pe 2 iunie, atunci când adepții strămutați sunt programați să înceapă sosirea.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea consolidează serviciul Metro cu ocazia difuzării finalei Ligii Campionilor de la Santiago Bernabéu