#Madrid –

Comunitatea Madrid activează astăzi Sistemul de Supraveghere și Control pentru Efectele Valurilor de Căldură, care va fi operațional până pe 15 septembrie. Obiectivul principal al acestei resurse publice este de a minimiza consecințele asupra sănătății celor mai vulnerabile grupuri, cum ar fi vârstnicii, copiii și bolnavii cronici.

Ca noutate anul acesta, Ministerul Sănătății include în premieră monitorizarea cetățenilor tratați în serviciile de urgență pentru toate cauzele, pe lângă informații privind intensitatea radiațiilor ultraviolete și avertismente privind temperaturile ridicate pe timp de noapte.

Ca și în anii precedenți, măsura permite, prin diverse canale, alertarea cetățenilor, a rețelei de sănătate și a Serviciilor Sociale de episoade de acest tip în vederea adoptării măsurilor preventive corespunzătoare. Astfel, cei interesați să le primească gratuit prin mesaj SMS pe telefonul mobil se pot abona trimițând textul ALTACALOR la ​​numărul 217035.

Pot fi plătiți și la aceasta legătură să primească prin email un buletin cu datele culese de Agenția de Meteorologie de Stat din evidențele stațiilor de observare meteorologică Barajas, Cuatro Vientos și Retiro, din capitală, și Getafe.

Acest Sistem de Supraveghere este coordonat de Direcția Generală de Sănătate Publică și este alcătuit din tehnicieni din Comunitatea Madrid din domeniul sănătății, serviciilor sociale, Protecție Civilă, Sport, Educație și alte instituții precum Consiliul Local al Capitalei. Programul face parte din Plan de acțiune pentru episoadele cu temperaturi ridicate 2024 a guvernului regional.

Atenție specială pentru copii și adulți

În zilele cele mai caniculare, Executivul regional recomandă menținerea unei hidratări adecvate, ținând cont de faptul că persoanele în vârstă ar trebui să bea cel puțin doi litri de apă pe zi, chiar și fără să le fie sete. Și, în general, consumați alimente precum fructe, salate sau gazpacho.

De asemenea, este indicat să evitați expunerea la soare, în special pentru copii, și să folosiți protecția pielii, să căutați locuri umbrite și răcoroase și să nu faceți exerciții fizice în mijlocul zilei. Este indicat să purtați haine din țesături naturale, deschise și de culoare deschisă, și să vă acoperiți capul în permanență, acordând o atenție deosebită situației membrilor familiei, vecinilor și persoanelor vulnerabile, mai ales dacă locuiesc singuri.

De asemenea, sănătatea își amintește că, dacă luați orice medicament în mod regulat, consultați-vă cu medicul dumneavoastră sau cu personalul medical din farmacie în cazul în care este necesar să ajustați dozele. Dacă apare o situație de urgență din cauza căldurii excesive, trebuie să sunați la 112.

Toate aceste informații sunt disponibile în Web a Comunităţii Madrid.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid activează astăzi Sistemul de Supraveghere și Control împotriva valurilor de căldură cu noi indicatori de sănătate