#Madrid –

Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a anunțat astăzi că, săptămâna viitoare, Consiliul de Guvern va începe elaborarea unei legi „pentru a se asigura că nu există un singur termen peiorativ despre dizabilitate în toate reglementările de la Madrid”. L-a avansat în acordarea premiilor X Plena Inclusion Madrid, organizate de această entitate non-profit pentru a recunoaște munca companiilor, instituțiilor și cetățenilor care s-au remarcat prin implicarea lor în îmbunătățirea vieții persoanelor cu dizabilități intelectuale sau de dezvoltare. .

Díaz Ayuso a reamintit că Administrația regională a fost un pionier în introducerea figurii facilitatorului judiciar pentru a ajuta acest grup să se raporteze la Justiție, însoțindu-i în orice parte a procesului și garantându-le astfel toate drepturile.

El a subliniat, de asemenea, că Comunitatea Madrid a fost prima care a recunoscut dreptul la îngrijire universală gratuită a acestor persoane, angajament care a fost reînnoit în 2022 odată cu Legea Serviciilor Sociale, precum și că a fost consolidat ca unul dintre Autonome. Comunitățile cu rate de ocupare mai mari în acest domeniu, sau exemplul de transport public adaptat în autobuze și metrou.

Șeful Executivului regional a evidențiat și Legea pentru promovarea accesibilității și suprimarea barierelor arhitecturale sau promovarea sportului incluziv, ținând cont că în Comunitatea Madrid lucrează peste 400.000 de persoane „care au un handicap care creează obstacole în calea vieții lor de zi cu zi”.

Premii pentru incluziune completă

În această ediție, Plena Inclusion Madrid a acordat patru premii, care au fost acordate Consiliului Municipal din Madrid, pentru angajamentul și angajamentul său față de angajare, accesibilitate și viață independentă pentru acest grup, și Muzeului ICO, al Institutului de Credit Oficial Fundación del , pentru că a devenit unul dintre spațiile de pionier în adaptarea programării sale la toate publicurile prin diferite formate.

Gloria Alemán, președintele Fundației GMP, a fost, de asemenea, onorată pentru cei 15 ani de muncă și sprijinul constant pentru proiecte sociale și promovarea propunerilor și proiectelor inovatoare. La rândul său, agenția de presă Servimedia a fost recunoscută la cea de-a 35-a aniversare pentru a răspunde nevoilor, solicitărilor și revendicărilor persoanelor cu dizabilități și a contribuit la o societate informată.

În cele din urmă, mențiunea specială postumă a revenit fondatorului Danza Down Company, Elías Lafuente, pentru munca sa de promovare a capacității artistice a acestui grup, care a fost preluată de nepotul său, José Díaz Lafuente.

Plena Inclusion Madrid este o organizație non-profit care s-a născut în 1978 și reunește 116 entități de familii de persoane cu dizabilități intelectuale sau de dezvoltare din întreaga regiune și contribuie la proiectele lor de viață autonomă în toate etapele vieții.

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso anunță o lege pentru eliminarea oricărui termen peiorativ despre dizabilitate din reglementările Comunității Madrid