#Spania – Ministrul Economiei, Comerțului și Afacerilor, Carlos Body, împreună cu ministrul chinez al Comerțului, Wang Wentao.

Distribuie pe Ministrul Economiei, Comerțului și Afacerilor, Carlos Body, împreună cu ministrul chinez al Comerțului, Wang Wentao, au prezidat la Madrid cea de-a 29-a Comisie economică și industrială mixtă spaniolă-chineză, un forum bilateral pentru consolidarea relațiilor economice și comerciale dintre ambele țări. . La întâlnire a participat și ministrul Industriei și Turismului, Jordi Hereu, care a avut anterior o întâlnire bilaterală cu ministrul chinez.

În plus, a avut loc o întâlnire cu o largă reprezentare a companiilor spaniole din diverse sectoare pentru a le evidenția activitatea și a deschide noi oportunități pe piața chineză.

Spania a evidențiat necesitatea de a continua să-și avanseze relațiile cu China printr-o abordare comercială și investițională.

Ambele țări s-au angajat să creeze un mecanism permanent de cooperare și dialog în materie de comerț și investiții pentru a aborda oportunitățile și a rezolva problemele și barierele cu care se confruntă companiile din ambele țări.

Au fost identificate diferite domenii de colaborare în sectoare precum tehnologia industrială, farmaceutică, agroalimentară sau turism.

Ministrul Economiei, Comerțului și Afacerilor, Carlos Body, a transmis omologului său dorința de a crește prezența companiilor spaniole pe piața chineză, astfel încât China să poată beneficia de experiența și serviciile de calitate oferite de țesutul nostru productiv.

La rândul său, ministrul Industriei și Turismului, Jordi Hereu, a subliniat aceeași idee, solicitând și ministrului Wentao să faciliteze participarea companiilor spaniole în lanțul valoric al companiilor chineze.

Creșterea mare a relațiilor economice și comerciale bilaterale din ultimii ani face din China un partener economic cheie pentru Spania, principalul de pe continentul asiatic. În 2023, China s-a poziționat ca al doilea furnizor al Spaniei din lume (primul în afara UE) și este principalul client spaniol din Asia.

Mai multe stiri Luis Planas transmite autorităților chineze interesul Spaniei de a avansa în… Etichete: Economie Companii Sursa: Guvernul Spaniei – Spania consolidează relațiile comerciale cu China și promovează prezența companiilor spaniole în țara asiatică