#Madrid –

Comunitatea Madrid a dat undă verde Rețelei regionale de Centre de Formare Digitală (CCD), inițiativă prin care Executivul regional intenționează să aducă tehnologia mai aproape de zonele rurale mai puțin populate sau îndepărtate geografic de orașele mari, pe lângă consolidarea acestora. competențe, în special în acele grupuri sociale care sunt cele mai vulnerabile și cu un risc mai mare de a fi afectate de așa-numita decalaj digitală.

Acest lucru a fost anunțat astăzi în capitală de ministrul digitalizării, Miguel López-Valverde, în timpul participării sale la unul dintre cursurile noii platforme de formare Madrid Aula Digital, care a fost lansată săptămâna trecută pentru a promova ocuparea forței de muncă tehnologice și a înlătura barierele acces la inovare.

După seminar, el a explicat că ritmul în care evoluează noile tehnologii este uneori dificil de urmat pentru societate în ansamblu cu același nivel de intensitate. „Din Administrația Publică vrem să punem la dispoziție celor care au nevoie de ea instrumentele adecvate pentru a garanta că toți madrilenii se pot alătura transformării pe care o experimentează mediul nostru și viețile noastre”, a asigurat el.

Rețeaua CCD va servi drept punct de întâlnire pentru ca societatea să intre în contact cu TIC și să avanseze în utilizarea și cunoștințele sale într-un mod simplu și sigur. „Pe lângă consolidarea competențelor cetățenilor noștri și le permitem accesul la resurse tehnice, prin acest tip de măsuri de integrare digitală vom îmbunătăți calitatea vieții acestora și vom contribui la continuarea consolidării dezvoltării economice a regiunii”, a adăugat López. . -Valverde.

Acoperire către întreaga populație

Pentru a susține întregul teritoriu, regiunea a fost împărțită în 13 zone proiectate strategic, fiecare dintre ele va acoperi mai multe municipii și li se vor aloca unul sau două CCD-uri, în funcție de populația pe care o cuprinde. La hotărârea amplasamentului fiecărui sediu, consiliile interesate pot face o cerere care trebuie să îndeplinească anumite cerinţe, precum să dispună de un loc spaţios şi accesibil persoanelor cu dizabilităţi, ca să poată fi instalate cel puţin o duzină de posturi de calcul şi să aibă condiţii tehnice precum ca acces la Internet.

Aplicațiile vor fi evaluate în ordinea înregistrării, iar numărul de centre poate fi extins în funcție de cerere. La rândul său, guvernul regional le va pune la dispoziție resursele tehnice necesare, de bază și de ultimă generație pentru a îndeplini dublul obiectiv de a aduce tehnologia mai aproape de toate municipalitățile din regiune și de a lucra pentru incluziunea digitală. De asemenea, va desemna personal care să asiste utilizatorii.

Rețeaua CCD face parte din Planul regional de instruire digitală 2022-2025 și este finanțată din fonduri europene. Unul dintre obiectivele sale este acela de a detecta eventualele riscuri de excludere tehnologică și de a le aborda, oferind instrumente care să evite izolarea cetățenilor și să le permită să dobândească abilități pentru a desfășura acțiuni zilnice precum comunicarea, cumpărarea, efectuarea de tranzacții sau interacțiunea cu administrațiile cu autonomie. .

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid creează Rețeaua de Centre de Formare Digitală pentru a aduce utilizarea tehnologiei mai aproape de zonele rurale și de persoanele vulnerabile