#Madrid –

Vizează 200.000 de minori din țara din America Centrală

Spitalul Universitar al Fundației Alcorcón, un centru public din Comunitatea Madrid, a finanțat o campanie de promovare a vaccinării minorilor împotriva virusului papiloma uman în centrul Guatemala, în special în regiunea Alta Verapaz. Suma alocată, 3.500 de euro, a fost dată spitalului ca premiu pentru că este spitalul public din Madrid cu cea mai mare acoperire de vaccinare pentru profesioniștii săi împotriva gripei. Campania, prin afișe și radio, a ajuns la 200.000 de băieți și fete între 9 și 17 ani.

El Spitalul Universitar al Fundației Alcorcónun centru public din Comunitatea Madrid, a alocat 3.500 de euro pentru a promova vaccinarea împotriva papilomavirusului uman în rândul unei populații de 200.000 de fete și băieți din Alta Verapaz, un departament din centrul Guatemala, cu o populație majoritară de popoare indigene.

Comisia de Cooperare și Serviciul de Sănătate și Prevenire a Muncii au convenit să folosească premiul financiar pe care spitalul l-a primit pentru a fi centru cu cea mai mare acoperire de vaccinare împotriva gripei dintre profesioniștii săi în campania 2019-2020, poziție pe care și-a menținut-o în următoarele campanii de vaccinare împotriva gripei sezoniere până în prezent. Această poziție se datorează angajamentului și responsabilității profesioniștilor HUFA față de pacienții și colegii lor, precum și efortului depus an de an de către Occupational Health.

Campania de promovare a vaccinării împotriva papilomavirusului uman în Departamentul Alta Veracruz a fost gestionată prin intermediul ONG-urilor Hispanic American Health Liaison (EHAS) și TulaHealthcu prezență în Guatemala și experiență de colaborare cu Spitalul Fundației Alcorcón în alte proiecte de cooperare în domeniul sănătății, cum ar fi munca pentru reducerea mortalității materne și infantile în zone greu accesibile.

Obiectivul acestei inițiative a fost să ajungă la 200.000 de băieți și fete, între 9 și 17 ani, nevaccinați împotriva papilomavirusului uman, și locuitorii din cele 17 municipii din zonă. Numai în 2022, în regiune au fost înregistrate 150 de cazuri noi și 75 de decese din cauza cancerului de col uterin – cauzate de virusul papiloma uman – și 450 de decese din această cauză în întreaga Guatemala.

În acest scop, în cursul anului trecut și al anului în curs, au fost tipărite și distribuite peste 10.000 de afișe care promovează vaccinarea în rândul populațiilor din Alta Verapaz, iar spoturi publicitare au fost difuzate pe posturile de radio din zonă de câteva luni. Întreaga campanie a fost concepută în spaniolă și limbile indigene locale, vorbite de marea majoritate a populației. Cei responsabili pentru Ministerul Sănătăţii Publice şi Asistenţei Sociale din Republica Guatemala din Alta Verapaz au mulțumit în mod expres campaniei, ale cărei rezultate vor fi evaluate în lunile următoare.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul Fundației Alcorcón promovează vaccinarea cu papilomavirus uman în rândul fetelor și băieților din Guatemala