#Madrid –

Comunitatea Madrid participă la cea de-a cincea ediție a Organic Food Iberia, cel mai mare târg național de produse ecologice care reunește 350 de expozanți din peste 28 de țări și primește vizitatori de pe toate cele cinci continente. Evenimentul, care s-a consolidat în sector, se desfășoară astăzi și mâine la sediul IFEMA din capitală, unde Executivul regional este prezentat cu propriul stand.

Acest spațiu permite șapte companii din Madrid, certificate pentru responsabilitatea față de mediu, să își expună catalogul de alimente, inclusiv făină, cacao, semințe, legume, fructe, carne, pâine, lecitine, alimente deshidratate și suplimente nutritive. La fel, alți profesioniști își vor arăta și uleiurile esențiale, feliile de pâine, granola, cremele de nuci sau batoanele energetice.

Pe parcursul acestor două zile, expozanți din întreaga lume își prezintă primele produse legate de alimentație și producția de articole de sănătate, frumusețe sau bunăstare, precum și textile, curățare sau îngrijire casă, realizate într-un mod care respectă natura. În acest fel, vizitatorii pot desfășura degustări, participa la dezbateri și mese rotunde sau pot stabili relații cu angrosisti, retaileri, supermarketuri, distribuitori și reprezentanți ai ospitalității și industriei.

Agricultura cu criterii biosustenabile, din ce în ce mai solicitată de consumatori, este dezvoltată în prezent pe 12.341 de hectare în Madrid. În plus, sunt 522 de operatori atestați de CAEM, care desfășoară activități agricole, zootehnice și apicole, precum și procesare și comercializare cu parametrii de mediu solicitați. Dintre aceștia, 22 au și sigiliul M Certified Product, garanția calității și a trasabilității articolelor cultivate sau fabricate în regiune.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid participă la cel mai mare târg internațional de produse ecologice