#Spania – Scopul Forumului este de a asigura o cooperare permanentă între instituțiile și organizațiile implicate în lupta împotriva traficului de femei și fete în scopul exploatării sexuale pentru a garanta acțiunea dintr-un abordare multidisciplinară și centrată pe victimă.

Sesiunea plenară desfășurată este a treia care se desfășoară în acest an. Primul, în mod obișnuit, s-a întrunit pe 18 ianuarie. Pe 19 martie a avut loc un apel extraordinar.

Forumul social împotriva traficului de persoaneForumul social împotriva traficului de ființe umane în scopuri de exploatare sexuală a fost creat în anul 2009, cu respectarea prevederilor Planului cuprinzător de combatere a traficului de ființe umane în scopuri de exploatare sexuală 2009-2012. Este alcătuită din administrațiile publice de stat competente în materie, o reprezentanță a Comunităților Autonome, FEMP și organizații cu experiență în îngrijirea victimelor traficului în scopuri de exploatare sexuală.

Lupta împotriva traficului de femei și fete în scopuri de exploatare sexuală, care a căpătat dimensiuni importante în ultimii ani, este o prioritate a politicilor publice, care se caracterizează printr-o abordare multidisciplinară în care intervin mai mulți agenți din sfera publică și privată.

Multiplicitatea actorilor ține de complexitatea acestor situații și de necesitatea ca acestea să fie abordate din multiple abordări, atât din perspectiva criminalității, care necesită acțiuni de prevenire și urmărire penală, cât și dintr-o abordare axată pe garantarea recuperării și protecției victime.

De asemenea, configurarea unui Stat descentralizat face necesară articularea unor mecanisme care să garanteze cooperarea între administrațiile cu competențe la diferite niveluri teritoriale.

Semn „Nu la traficul de persoane”

Mai multe stiri Forumul Social împotriva traficului în scopul exploatării sexuale se întrunește pentru… Sursa: Guvernul Spaniei – Ministrul Egalității, Ana Redondo, prezidează ședința plenară a Forumului Social împotriva Traficului