#Madrid –

Astăzi, Comunitatea Madrid a prezentat programarea 2024/2025 a Fundației sale pentru orchestre și cor (ORCAM), cu debutul mexicanului Alondra de la Parra ca nou director artistic și titular. Acesta va prezenta 14 concerte la Auditoriul Național din Madrid, care ne vor permite să redescoperim unele dintre compozițiile din repertoriu, precum și să explorăm noi abordări artistice, printr-o călătorie prin patru secole de muzică.

Ministrul Culturii, Turismului și Sportului, Mariano de Paco Serrano, a participat astăzi, la sediul Fundației din capitală, la evenimentul care începe acest sezon la care se adaugă ștafeta lui De la Parra, din care a evidențiat „marea sa experiență profesională, precum și legătura sa enormă cu publicul, ceva cheie în dezvoltarea ORCAM ca entitate publică care se datorează tuturor cetățenilor.”

De asemenea, el l-a asigurat pe Paco Serrano că „viziunea sa va aduce prospețime și calitate unui proiect muzical care este deja unic pe scena națională datorită pluralității sale, diversității de spectatori, nivelului artistic ridicat și muncii pentru incluziunea socială”.

Astfel, prima propunere a Ciclului Simfonic va începe pe 24 septembrie cu Imobiliar unde piese precum Pălăria cu trei colțuride Manuel de Falla sau Daphnis și Chloé, de Maurice Ravel. Chitaristul Pablo Sáinz-Villegas va fi solistul responsabil de spectacol Concertul de la Aranjuez, de Joaquín Rodrigo.

În octombrie vor fi interpretate Simfonia nr. 3 a lui Brahms și Simfonia nr. 7 a lui Dvořák în re minor; iar pe 5 noiembrie vor fi ascultate două dintre marile titluri mozartiene (Liturghia în do minor și Simfonia nr. 31 Paris). În cele din urmă, ORCAM va închide 2024 cu Mesiade Händel.

Deja în 2025, artiști precum violonistul Guy Braunstein, soprana, Ruth Iniesta, pianistul, Thomas Enhco, sau mezzoa, Ekaterina Semenchuk, vor fi unele dintre figurile muzicale care vor participa la ciclu. De asemenea, vor participa Christian Vásquez sau Paul McCreesh, profesori de renume mondial care evoluează în mod regulat pe cele mai prestigioase scene.

40 de ani de corul Comunității Madrid

Unul dintre cele mai notabile evenimente ale noului sezon este sărbătorirea a 40 de ani de la Corul Comunităţii din Madrid. Considerat în prezent unul dintre cei mai buni din Spania, va sărbători această dată printr-un concert cu totul special care îi va reuni pe toți regizorii pe care i-a avut de la crearea sa în 1984.

Astfel, în luna aprilie a anului viitor, propunerea La mulți ani va pune capătul Ciclului de Timp de Cameră cu patru spectacole. Pe lângă acest recital comemorativ, publicul se va putea bucura de două liturghii ale lui Stravinsky și Bruckner (27 octombrie 2024), lucrări ale compozitorilor francezi Duparc, Bonis, Fauré, Debussy și Castagnet, precum și ale lui Rachmaninoff și Sandström, printre alții. .

Pe de altă parte, vor continua cele două grupuri ale proiectului lor social: Grupul de Percuție În ritmul tău, destinat predării muzicale pentru persoanele cu boli psihice grave; si Cor deschis, formată din cei cu diversitate funcțională interesați de pregătirea vocală. La acestea se adaugă participarea la diferite etape ale proiectelor educaționale ORCAM: Orchestra Tânăra, Camerata Tânăra, Corul de Copii și Micii Cântăreți.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid prezintă sezonul 2024/25 al orchestrei și corului său sub o nouă direcție artistică a lui Alondra de la Parra