#Torrejon – • Sunt situate pe bulevardul Carmen Laforet, 14, Carretera de la Cañada și bulevardul Cristóbal Colón.

• Moțiunea a aprobat prin care se îndeamnă Guvernul Spaniei să pună capăt moratoriului privind evacuările pentru a elibera locuințele sau proprietățile ocupate de mafii care fac trafic cu acestea, abrogând ceea ce este stabilit în acest sens prin Decretul Regal-Lege 11/2020, din 31 martie, prin care adoptă măsuri complementare urgente în sfera socială și economică pentru a se confrunta cu COVID-19, precum și Legea 12/2023, din 24 mai, pentru dreptul la locuință, în care sunt prevăzute procedurile de evacuare și eliberări. De asemenea, pentru a consolida prezența și eficacitatea poliției în zona urbanizării Carmen Laforet nr.14, întrucât Corpul Național de Poliție este competent în materie de securitate cetățeană, ca și în celelalte două promoții ale Agenției pentru Locuințe Sociale din Torrejón de Ardoz situate. la Crossing de la Cañada și Cristóbal Colón Avenue

• De asemenea, a fost aprobată îndemnarea Guvernului Comunității Madrid să efectueze în cele trei dezvoltări ale Agenției pentru Locuințe Sociale din Torrejón de Ardoz situate pe Avenida Carmen Laforet nr. 14, Travesia de la Cañada și Avenida Cristóbal Colón: Actualizare lista tuturor chiriașilor urbanizării pentru a stabili cine sunt câștigătorii și cine sunt ocupanții acestor locuințe; efectuați o monitorizare specială a celor mai problematice locuințe; sporirea activității de mediere desfășurată de Serviciul de Asistență Tehnică de Cartier al Agenției pentru Locuințe Sociale; cresterea supravegherii interioare in urbanizare cu personal si camere de supraveghere; asigurați casele goale pentru a preveni noi ocupații; și reparați toate zonele comune deteriorate, printre altele

• În sfârșit, Guvernul Consiliului Local Torrejón de Ardoz este îndemnat să: să colaboreze cu Corpul Național de Poliție cu Poliția Locală pentru a crește prezența și eficacitatea poliției în împrejurimile acestor trei urbanizări; sporirea sprijinului din partea serviciilor sociale municipale pentru activitatea de mediere desfășurată de Serviciul de Asistență Tehnică de Cartier al Agenției pentru Locuințe Sociale; și creșterea curățeniei și întreținerii împrejurimilor respectivei urbanizări

• Alejandro Navarro a indicat că „deși Consiliul Local are puține competențe în aceste chestiuni, voi face tot posibilul pentru a fi aproape de vecini, cerând guvernului spaniol să înăsprească legile împotriva mafiilor care ocupă case și fac trafic cu ei,” pentru a-i evacua imediat și, în același mod, voi face presiuni asupra Agenției pentru Locuințe Sociale a Comunității Madrid pentru a implica în mod decisiv aceste trei dezvoltări ale proprietății lor pentru a îmbunătăți conviețuirea și siguranța vecinilor.
Sesiunea plenară a Consiliului orașului Torrejón de Ardoz, desfășurată pe 29 mai, a aprobat o propunere a primarului, Alejandro Navarro Prieto, de îmbunătățire a conviețuirii în cele trei dezvoltări ale Agenției pentru Locuințe Sociale din Torrejón de Ardoz, situate pe bulevardul Carmen Laforet , 14, Cañada Crossing și Cristóbal Colón Avenue. Moțiunea a avut doar sprijinul consilierilor Grupului Popular, deoarece PSOE și Grupo Mixto-Más Madrid nu au susținut-o.

Torrejón de Ardoz, 4 iunie 2024. Având în vedere creșterea problemelor de conviețuire care apar în promovarea Agenției pentru Locuințe Sociale situată la bulevardul Carmen Laforet nr. 14 din Torrejón de Ardoz, este necesar să se consolideze toate tipurile de acțiuni care vizează îmbunătățirea calitatea vieții vecinilor, ca și în celelalte două dezvoltări ale Agenției pentru Locuințe Sociale din Torrejón de Ardoz situate la Traves de la Cañada și Avenida Cristóbal Colón.

Problema principală în aceste comunități de cartier o reprezintă problemele pe care le generează locuințele ocupate de mafii care circulă în acestea, motiv pentru care este necesară modificarea legislației actuale pentru a se putea proceda la eliberarea acestora și a crește supravegherea și eficiența poliției. , ambele chestiuni de competență ale Guvernului Spaniei.

Fără a uita de responsabilitatea pe care Agenția pentru Locuințe Sociale a Comunității Madrid o are asupra lor, în calitate de proprietar al acesteia, și de sprijinul pe care Consiliul Local Torrejón de Ardoz îl oferă în limitele competențelor sale, subliniind că abia în 2023 va avea Poliția Locală Torrejón de Ardoz. a intervenit de 537 de ocazii în această urbanizare pentru a încerca să restabilească normalitatea, prevenind noi ocupații, și de 131 de ocazii până acum în 2024.

Reiterăm acordul adoptat în ședințele plenare din 27.09.23, 29.11.23, 20.03.24 și 24.04.24, la propunerea Primăriei:

-Să îndemne Guvernul Spaniei să aprobe de urgență o nouă lege anti-ocupare care să garanteze evacuarea în termen de 24 de ore a locuinței sau a proprietății ocupate de mafie care fac trafic cu acestea pentru a returna imediat proprietarul locuinței, depozitului sau sediului, eliminând negativul efecte pe care se generează aceste ocupații și recuperează aceste locuințe retrase de pe piață.

În plus, au fost aprobate următoarele acorduri:

-Să îndemne Guvernul Spaniei să pună capăt moratoriului privind evacuările pentru evacuarea locuințelor sau proprietăților ocupate de mafii care fac trafic cu acestea, abrogând ceea ce este stabilit în acest sens prin Decretul Regal-Lege 11/2020, din 31 martie, prin care se adoptă de urgență complementară; măsuri în sfera socială și economică de confruntare cu COVID-19, precum și Legea 12/2023, din 24 mai, pentru dreptul la locuință, în care procedurile de evacuare și lansările.

– Îndemnați Guvernul Spaniei să consolideze prezența și eficacitatea poliției în zona urbanizării Carmen Laforet nr.14, deoarece Corpul Național de Poliție este competent în probleme de securitate cetățenească, ca și în celelalte două dezvoltări ale Agenției pentru Locuințe Sociale din Torrejón de Ardoz situat pe Carretera de la Cañada și Avenida Cristóbal Colón.

-Să îndemne Guvernul Comunității Madrid să realizeze în cele trei dezvoltări ale Agenției pentru Locuințe Sociale din Torrejón de Ardoz situate la 14 Carmen Laforet Avenue, Travesia de la Cañada și Cristóbal Colón Avenue:

• Actualizați lista tuturor chiriașilor urbanizării pentru a stabili cine sunt câștigătorii și cine sunt ocupanții acestor locuințe.
• Efectuați o monitorizare specială a celor mai problematice locuințe.
• Creșterea activității de mediere desfășurată de Serviciul de Asistență Tehnică de Cartier al Agenției pentru Locuințe Sociale.
• Creșterea supravegherii interne în urbanizare cu personal și camere de supraveghere.
• Asigurați casele goale pentru a preveni noi ocupații.
• Reparați toate zonele comune deteriorate, printre altele.

-Să îndemne Guvernul Consiliului Local Torrejón de Ardoz să realizeze:

• Colaborarea cu Corpul Național de Poliție și Poliția Locală pentru creșterea prezenței și eficacității poliției în împrejurimile acestor trei urbanizări.
• Creșterea sprijinului din partea serviciilor sociale municipale pentru activitatea de mediere desfășurată de Serviciul de Asistență Tehnică de Cartier al Agenției pentru Locuințe Sociale.
• Creșterea curățeniei și întreținerii împrejurimilor respectivei urbanizări.

Alejandro Navarro a indicat că „deși Consiliul Local are puține competențe în aceste chestiuni, voi face tot posibilul pentru a fi aproape de vecini, cerând guvernului Spaniei să înăsprească legile împotriva mafiilor care ocupă case și fac trafic cu ei, de a evacua imediat la acestea și, în același mod, voi face presiuni asupra Agenției pentru Locuințe Sociale a Comunității Madrid să se implice decisiv în aceste trei dezvoltări ale proprietății sale pentru a îmbunătăți coexistența și siguranța vecinilor săi.

Sursa: O propunere a primarului, Alejandro Navarro, a fost aprobată pentru îmbunătățirea conviețuirii în cele trei promoții ale Agenției pentru Locuințe…