#Madrid –

Comunitatea Madrid oferă ajutor complementar de până la 200 de euro pe lună pentru studenții din cele șase universități publice din regiune care sunt beneficiari de burse Erasmus+ pentru următorul an universitar 2024/25. Consiliul Guvernatorilor a autorizat, în ședința de astăzi, încheierea unor acorduri cu instituțiile de învățământ pentru acordarea acestor subvenții directe în valoare de 2 milioane de euro și care vor ajunge la aproape 6.000 de studenți.

Obiectivul acestei măsuri a Executivului regional este de a reduce dificultățile economice pe care le pot întâmpina beneficiarii de burse Erasmus+ în timpul șederii lor în alte țări pentru a studia la o instituție superioară sau a desfășura practici de muncă legate de formarea lor. Astfel, ajutorul guvernului regional poate completa școlarizarea, transportul, rezidența sau alte cheltuieli derivate din mobilitatea studenților.

Aceste subvenții vor fi identice în toate universitățile și pentru toate destinațiile și sunt distribuite în funcție de numărul de studenți cu Erasmus+. Mai exact, Universitatea Complutense din Madrid va primi 504.442 de euro; Regele Juan Carlos, 393.002 euro; Autonomul, în total 343.472 euro; pentru Carlos III se va ridica la 333.561 euro; Politehnica va avea 300.751 euro; și, în sfârșit, Universitatea din Alcalá va avea la dispoziție 125.768 de euro.

Cerințele pentru a le putea primi sunt să fii cetățean al Uniunii Europene, al uneia dintre țările candidate sau să ai un permis de ședere în Spania în perioada de mobilitate; au fost înscriși la o diplomă oficială de licență, master sau doctorat la una dintre cele șase universități publice din Madrid; și să dovedească cunoașterea suficientă a limbii în care vor fi urmate studiile, precum și a cerințelor lingvistice dacă sunt solicitate de universitatea gazdă.

Cuantumul ajutorului pe care îl vor primi beneficiarii va depinde de costul vieții în țara în care se vor desfășura studiile sau stagiile de muncă și va varia între 150 și 200 de euro pe lună. Universitățile publice vor deschide în curând apeluri de candidaturi.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid aprobă ajutor suplimentar pentru aproape 6.000 de studenți Erasmus+ din universitățile sale publice