#Madrid –

STUDIUL abordează, DE asemenea, PUTEREA TERAPEUTICĂ A MUZICII

Profesioniștii și familiile de la Atelierul de Alăptare de la Centrul de Sănătate Santa Mónica, din Rivas, au colaborat într-un proiect de cercetare lansat de Spitalul Universitario del Sureste și realizat de Supervizorul de Asistență Medicală a Zonei Neonatale a spitalului, Silvia Évora, a cărui activitate a fost recunoscută cu o „Bursă Artide” acordată de Colegiul de Nursing din Madrid pentru cercetare în domeniul sănătății mintale.

Obiectivul acestei cercetări este de a evalua starea de bine a femeilor în perioada postpartum, de a îmbunătăți legăturile emoționale dintre mamă și copil și de a profita de puterea terapeutică a muzicii.

În cadrul acestui proiect au fost desfășurate mai multe ședințe de terapie prin muzică în timpul sarcinii. Muzioterapia a arătat rezultate pozitive în domenii precum sănătatea mintală, educația specială, reabilitarea și dezvoltarea socială. Unele studii arată că muzica terapie poate reduce anxietatea mamei, ajutând-o să facă față spitalizării nou-născutului în secția de terapie intensivă neonatală.

Pentru a le mulțumi familiilor pentru colaborare, Fundația Muzicoterapie și Sănătate a organizat o sesiune postpartum.

În această zi, femeile au putut împărtăși o sesiune de muzică live cu profesioniști renumiți în domeniul terapiei prin muzică cu bebelușii și partenerii lor. Toți au manifestat un mare interes și satisfacție față de această activitate, la care au participat împreună cu moașa lor de la Centrul de Sănătate, M.ª Paz Alarcón Diana, coordonatorul activității.

Centrul de Sănătate Santa Monica este integrat în Direcția de îngrijire a sud-estuluiManagementul Asistenței Primare.

Sursa: Comunitatea Madrid – Profesioniștii și familiile de la Centrul de Sănătate Santa Monica colaborează la o investigație a Spitalului del Sureste privind bunăstarea în perioada postpartum