#Torrejon – • Acesta este un proiect lansat la institutele León Felipe, Juan Bautista Monegro, Victoria Kent și Isaac Peral cu scopul de a evita conflictele și cazurile de agresiune în rândul elevilor lor.

• În fiecare clasă a fost creată figura „Agentului Mediator” care a avut pregătire specifică de mediere. În plus, în fiecare trimestru studenții mediatori efectuează o vizită legată de acest subiect. În acest sens, în luna decembrie a anului trecut au vizitat Centrul de Securitate al Poliției Locale, unde au fost învățate diferitele unități care îl alcătuiesc și modul în care funcționează. De asemenea, au vizitat Departamentul de Asistență Socială pentru a afla despre toate resursele oferite

• Medierea ca mijloc de rezolvare a conflictelor s-a dovedit a fi eficientă și îi ajută pe tineri să învețe să relaționeze într-un mod pozitiv și asertiv. Medierea este implementată cu o frecvență din ce în ce mai mare în instituțiile de poliție și de multe ori înainte de a se adresa justiției.

• Trebuie amintit că acest proiect „Torrejón media: clasă fără conflicte”, a fost premiat de Federația Spaniolă a Municipiilor și (FEMP) și Asociația Națională a Agenților de Tutor (ANAT) în cadrul a III-a Premii Naționale pentru Bune Practici, în cadrul categoriile „Perseverență și efort și premii speciale instituțiilor”, pentru calitatea acestui program care va fi de mare interes pentru alte entități datorită eficacității, caracterului inovator și posibilităților pe care le oferă de a fi aplicat în alte contexte.
Se încheie programul „Mediatorii Studenți”, un proiect de pionierat al Consiliului Local, care urmărește evitarea conflictelor și a cazurilor de bullying în sălile de liceu. Primarul, Alejandro Navarro Prieto, și consilierul pentru Securitate, Alberto Cantalejo, au vizitat în această dimineață, la Centrul Polivalent Avocaților Atocha, studenții care au participat la acest program lansat de institutele León Felipe și Juan Bautista Monegro, Victoria Kent și Isaac. Peral.

Torrejón de Ardoz, 5 iunie 2024. Medierea ca modalitate de rezolvare a conflictelor s-a dovedit a fi eficientă și îi ajută pe tineri să învețe să relaționeze într-un mod pozitiv și asertiv. Medierea este implementată cu o frecvență din ce în ce mai mare în instituțiile de poliție și de multe ori înainte de a se adresa justiției.

Unitatea de Minori al Poliției Locale s-a ocupat de implementarea acestui curs în care s-a implicat întreaga comunitate educațională, ajungând la toți studenții centrelor și susținând ateliere de Rezolvare a Conflictelor și Comunicare Non-Violenta.

În fiecare clasă a fost creată figura „Agentului Mediator” care a avut pregătire specifică de mediere. În plus, în fiecare trimestru studenții mediatori efectuează o vizită legată de acest subiect. În acest sens, în luna decembrie a anului trecut au vizitat Centrul de Securitate al Poliției Locale, unde au fost învățate diferitele unități care îl alcătuiesc și modul în care funcționează. De asemenea, au vizitat Departamentul de Asistență Socială pentru a afla despre toate resursele oferite.

„Fără participarea dumneavoastră, acest proiect nu ar fi fost posibil. Un proiect Torrejón care este o idee excelentă pe care o dezvoltăm în orașul nostru, care urmărește să evite și să medieze problemele de conviețuire care apar în centrele dumneavoastră de învățământ. Din partea Consiliului Local suntem foarte încântați de acest program pentru că întotdeauna este mai bine să preveniți decât să vindeci și pentru că voi, elevii care participați la acest proiect, sunteți, fără îndoială, speranța unui viitor mai bun, cu mai puține confruntări și conflicte, „, a subliniat primarul, Alejandro Navarro Prieto.

În acest sens, trebuie să ne amintim că acest proiect „Torrejón media: clasă fără conflicte” a fost premiat de Federația Spaniolă a Municipiilor (FEMP) și Asociația Națională a Agenților Gardieni (ANAT) în cadrul a III-a Premii Naționale pentru Bune Practici, în cadrul categorii de „Perseverență și efort și premii speciale instituțiilor”, pentru calitatea acestui program care va fi de mare interes pentru alte entități datorită eficacității, caracterului inovator și posibilităților pe care le oferă de a fi aplicat în alte contexte.

Sursa: Se încheie „Student Mediators”, un program de pionierat al Consiliului Local, care urmărește evitarea conflictelor și a agresiunii în sălile de clasă…