#Spania – Ministrul Drepturilor Sociale, Consumului și Agendei 2030, Pablo Bustinduy, și al doilea vicepreședinte și ministrul Muncii și Economiei Sociale, Yolanda Díaz, într-o fotografie de fișier.

Distribuie pe Va fi a treia oară când țara noastră trece la această examinare, fiind prima din lume care atinge această cifră și, prin urmare, țara care și-a evaluat de cele mai multe ori angajamentele față de Agenda 2030.

Acest raport a fost aprobat în ultima Comisie Delegată pentru Agenda 2030 prezidată de vicepreședintele secund și ministrul Muncii și Economiei Sociale, Yolanda Díaz. Această comisie este formată din 19 ministere care au competențe asupra planurilor și strategiilor pentru conformitatea Spaniei cu Agenda 2030, atât în ​​conceperea și dezvoltarea măsurilor, cât și în implementarea și evaluarea acestora.

„Suntem unul dintre guvernele din lume care ia cel mai în serios implementarea Agendei 2030, justiția socială, eficiența economică și protecția mediului trebuie făcute compatibile, iar Agenda 2030, rezultat al consensului internațional, oferă obiective și indicatori concreti. atinge acest echilibru”a asigurat vicepreședintele Díaz în această comisie.

Evaluarea națională voluntară va avea loc în a treia săptămână din iulie înaintea Forumului politic la nivel înalt al ONU, la sediul său din New York. Ministrul Drepturilor Sociale, Consumului și Agendei 2030, Pablo Bustinduy, va fi cel care va reprezenta Spania în această evaluare care va fi o piatră de hotar internațional.

Pablo Bustinduy a explicat că această evaluare în fața Națiunilor Unite va servi țara noastră „ca ghid pentru a realiza o societate mai bună și pentru a implementa politici publice care realizează mai multă justiție socială și bunăstare”.

Obiectivul acestei examinări este de a evalua conformitatea Spaniei cu cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD) semnate de cele 193 de țări care participă la dezvoltarea Agendei 2030. În acest sens, ministrul Bustinduy a evidențiat colaborarea strânsă dintre ministere pentru a garanta respectarea ODD-urile și a solicitat o cooperare maximă între toate administrațiile. „Avem în față o provocare complexă și laborioasă, dar și oportunitatea de a transforma Spania într-un reper internațional în extinderea drepturilor civile și a drepturilor sociale.”a spus.

Pablo Bustinduy a evidențiat angajamentul Guvernului Spaniei față de dezvoltarea durabilă și munca pe care toți miniștrii au desfășurat-o pentru a putea implementa o baterie de politici, acțiuni și reforme de reglementare în acest domeniu și care au patru obiective principale:

Îmbunătățirea protecției sociale pentru a pune capăt sărăciei și inegalității.O tranziție justă pentru a aborda criza climatică și de mediu.Mai multe drepturi de muncă pentru a pune capăt precarității.Abordați urgent criza de îngrijire.
Mai multe stiri Agenda 2030 și Obiectivele de Dezvoltare Durabilă: ce sunt și pentru ce sunt acestea? Sursa: Guvernul Spaniei – Spania va fi țara din lume care își evaluează de cele mai multe ori angajamentele față de Agenda 2030